Dia mundial de les zones humides

| Subject: Environmental Education, Sustainability

Són grans reservoris de biodiversitat i redueixen el risc d'inundacions

Imatge de la notícia

El dia 2 de febrer es celebra el Dia Mundial de les Zones Humides. Aquesta data commemora el Conveni de Ramsar, signat a l'Iran al 1971, i vol sensibilitzar sobre la protecció i ús racional d'aquest tipus d'espais naturals i evitar-ne la seva pèrdua. Actualment hi ha reconegudes en aquest conveni més de 2.200 zones humides (entre aiguamolls, pantans o torberes) en 169 països del món i es calcula que ocupen més de 225.000.000 ha de terreny.

Les zones humides són espais de gran importància. Per una banda, actuen com a reservoris de biodiversitat i, per altra, tenen nombrosos beneficis per al seu entorn: redueixen el risc d'inundacions, filtren els residus de les aigües i milloren la qualitat de l'aire. No obstant, a mesura que la població urbana creix (actualment a un ritme d'un 2,4% anual), les zones humides es redueixen. 

El programa Compartim un futur vol contribuir al coneixement, respecte i protecció de les zones humides del territori metropolità a través de diverses activitats adreçades als ciutadans. Com per exemple, Aigua i biodiversitat al Parc de Can Zam o la visita combinada a la depuradora de Gavà Viladecans i l'estany de la Murta, entre d'altres. En aquestes dues propostes, per tal de millorar l'experiència i facilitar l'observació de la biodiversitat, s'han incorporat nous binocles per als participants. 

Related documents