Descobreix a fons l'entorn proper

| Subject: Environmental Education, Nature

Amb les activitats de descoberta de l'entorn es pot conèixer la riquesa de les zones naturals

Dins de la seva oferta, Compartim un futur disposa de diverses activitats de descoberta de l'entorn, per tal d'evidenciar la riquesa de les zones naturals properes i la important tasca que tenen els espais verds en la gestió ambiental dels municipis.

Així, sota l'eix de territori, ecologia i biodiversitat s'hi poden trobar tot un seguit d'activitats en diversos parcs urbans, zones humides i platges metropolitanes. Entre elles, destaquen:

  • Aigua i biodiversitat al parc de Can Zam. Aquesta activitat vol donar a conèixer els beneficis ambientals de les zones verdes urbanes, especialment les que tenen aigua (llac, basses...) pel paper clau en la conservació i el foment de la biodiversitat animal i vegetal. Es pot descobrir la història del parc, la vegetació i la fauna (ocells, amfibis i rèptils) que hi habiten, el funcionament de les caixes niu i la importància del parc en la connectivitat ecològica amb l'entorn.
  • El secret del canvi climàtic al parc de Can Rigal. L'activitat està pensada com una visita guiada dinamitzada al parc de Can Rigal, on es treballa el concepte del canvi climàtic lligat al verd urbà, un fenomen d'efecte local amb repercussions globals. Alhora, es pot descobrir com els parcs urbans poden contribuir a la millora ambiental de les ciutats gràcies a la introducció de criteris de sostenibilitat: regulació de l'enllumenat, captació d'energia solar, vegetació mediterrània autòctona, aprofitament d'aigua de pluja, etc.

Related documents
Related links