Compartim la mobilitat sostenible!

| Subject: Environmental Education, Sustainable Mobility

Mobilitza't per un aire més net! serà el lema de la setmana de la mobilitat sostenible 2017

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una iniciativa destinada a la promoció d'hàbits més sostenibles, segurs i saludables amb relació a la mobilitat. Sota el lema "Mobilitza't per un aire més net!" es convida la ciutadania a desplaçar-se per les nostres ciutats a peu, en bicicleta, en algun dels diferents transports públics o en vehicles elèctrics, amb la fita d'aconseguir un model de vida més sostenible i segur.


La Setmana també serveix per reflexionar sobre els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació, i sobre el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

Sumant-se a aquesta iniciativa, el programa Compartim un futur ofereix activitats sobre qualitat de l'aire i mobilitat sostenible dirigides a  diferents edats:
  • Abaixem els fums, destinada a alumnes d'educació primària: es treballen hàbits de mobilitat sostenible mitjançant la identificació dels impactes sobre la qualitat de l'aire dels diferents vehicles.
  • Respira amb bicicleta, adreçada a alumnes a partir de l'ESO: es proposa un itinerari en bicicleta per fomentar l'ús de mitjans de transport sostenibles i reflexionar sobre la qualitat de l'aire.
  • En marxa per la salut ambiental: es realitza un itinerari amb autobús híbrid o elèctric que va des del mirador de Torre Baró fins al port de Barcelona, en el que es reflexiona sobre la complexitat del sistema urbà i de la problemàtica de la contaminació atmosfèrica, els impactes en la salut i el paper de la ciutadania i les administracions en la reducció de les emissions contaminants.
  • L'aire que respirem, per a públic adult: es desenvolupa a l'aula i permet reflexionar sobre els principals contaminants atmosfèrics, les fonts de contaminació al territori i la problemàtica de la contaminació atmosfèrica amb relació a com afecta la salut de les persones i el medi ambient.
  • Pedals al parc: proposa un itinerari pel parc ciclista del Baix Llobregat i el parc de la Fontsanta per fomentar l'ús de la bicicleta i descobrir l'entorn.  

Related documents
Related links
Related publications
  • Portada de la publicació "L'aire que respirem"
    Subject:
    Pollution
    Type:
    General interest
    Public:
    Formació reglada
    Edition:
    Brochure
    Support:
    Electronic, Paper