Acord per a la reducció de GEH

| Subject: Sustainability

L'AMB renova el Programa d'acords voluntaris (PAV) per reduir emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH)

Acords voluntaris
L'AMB ha prorrogat, durant un any més, l'adhesió al Programa d'acords voluntaris (PAV) per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH), amb la qual cosa ratifica el seu compromís de lluita contra el canvi climàtic amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquest compromís, que l'AMB aplica en el marc de la seva Estratègia de gestió del carboni des de l'any 2011, ha assolit una reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH) a les oficines de la seu institucional d'un 27% des de l'any 2011. El 2017, les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle de les oficines de la seu institucional s'han reduït un 19% respecte de les del 2016. Així, la implantació de mesures com la substitució progressiva de lluminàries enceses 24 hores (passadissos, pàrquing, vestíbuls) per altres de tecnologia LED i la compra de nous vehicles elèctrics estan donant els seus resultats.

Durant el proper mes de setembre, s'iniciarà el segon cicle d'auditories de verificació externa de l'Estratègia de gestió del carboni de l'AMB mitjançant la norma ISO 14064, així com l'elaboració de 5 Plans locals d'adaptació al canvi climàtic en els municipis de l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Sant Joan Despí, Sant Adrià de Besòs i Tiana.

L'Acord voluntari és un compromís que es fonamenta en quatre principis bàsics: compromís, voluntarietat, rigor i transparència.

Related documents