Model metropolità de rehabilitació nZEB

| Subject: Energy

L'AMB presenta la seva estratègia d'edificis de consum quasi nul durant "REhabilita 2016"

L'AMB ha organitzat la sessió "Transició energètica i rehabilitació nZEB a l'AMB" durant la celebració de la setmana de la rehabilitació Rehabilita 2016, que del 3 al 9 d'octubre es va realitzar a la seu del Col·legi d'aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d'edificacions de Barcelona CAATEEB.

La xerrada de l'AMB, realitzada el passat 6 d'octubre, estava dirigida a explicar el model metropolità d'edificis de consum quasi nul (nZEB – nearly Zero Energy Building). Les dues ponències de l'AMB, presentades per Gil Lladó, tècnic de la Direcció de Serveis Ambientals de l'AMB, van ser:

  • Cap a un model metropolità d'escoles NZEB: projectes de rehabilitació energètica d'edificis d'equipaments públics a l'AMB.
  • Estratègies municipals integrals de rehabilitació NZEB: Badia NZEB 2025?.
Els continguts d'aquests ponències formen part de l'estratègia d'impuls d'un canvi de model energètic als municipis metropolitans que està aplicant l'administració metropolitana.

A la sessió de l'AMB hi van intervenir també Irma Fabró, directora de l'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Viladecans, que va exposar la seva experiència en el lideratge municipal per avançar cap a edificis nZEB; Berta Pujol, arquitecta autora del projecte executiu de rehabilitació energètica nZEB del CEIP el Garrofer (Viladecans), i Eva Menor, alcaldessa de Badia del Vallès, que va parlar sobre el lideratge municipal per avançar cap a ciutats nZEB.

L'objectiu d'aquesta setmana ha estat donar valor a la rehabilitació d'edificis i difondre com, mitjançant ciutats baixes en emissions, es pot avançar cap a una transició energètica sostenible. Mes de 800 professionals han participat en alguna de les sessions tècniques que s'han organitzat en el marc de REhabilita 2016.

Related documents
Related projects
Where
Marker
CAATEEB