SIMBIOSI INDUSTRIAL: REVALORITZEM ELS RECURSOS SOBRANTS

Simbiosi Industrial
Subject:
Circular Economy
Sector:
Nous models de negoci
Type:
Entitats
Category:
Economia circular
Subcategory:
Projectes territorials
Phone number:
E-mail:
Web:

Description

Títol: Simbiosi industrial: valoritzem els recursos sobrants.

Subtítol: foment de l'economia col·laborat iva als polígons de Barberà del Vallès, Sabadell i Sant Quirze del Vallès Localització: Barberà del Vallès, Sabadell i Sant Quirze del Vallès.

Resum: els 3 municipis fomenten la col·laboració entre empreses promocionant noves estratègies de competitivitat i desenvolupament econòmic sostenible a partir de l'impuls de models productius circulars i simbiòtics en els respectius polígons industrials.

Any d'inici del projecte: 2014

Objectiu: reforçar la competitivitat de les empreses i contribuir a un desenvolupament econòmic sostenible mitjançant el foment i l'impuls d'experiències i actuacions en simbiosi industrial.

Descripció: els 3 ajuntaments actuant com a facilitadors de les iniciatives de simbiosi industrial, han dut a terme diferents accions:
1) difusió i comunicació per sensibilitzar i donar a conèixer el concepte i les oportunitats que ofereix la simbiosi industrial.
2) identificació i difusió de bones pràctiques i casos d'èxit que motivin l'aparició de nous casos i sinergies.
3) assessoraments personalitzats a les empreses dels polígons industrials amb l'objectiu d'identificar línies de treball i oportunitats simbiòtiques.
4) suport i promoció per la posada en marxa d'experiències concretes de simbiosi industrial.

Resultats: les experiències i els models de negoci de simbiosi industrial duen associats beneficis econòmics, socials i mediambientals. tanmateix els principals resultats del programa a principis de l'any 2018 són:
1) més de 200 prospeccions empresarials ( visites a empreses dels polígons industrials per identificar oportunitats en simbiosi industrial).
2) uns 36 assessoraments personalitzats (assessorament tècnic especialitzat a les empreses amb potencial de desenvolupar accions simbiòtiques).
3) una guia de de bones pràctiques (guia que recull diverses infografies de bones pràctiques i casos d'èxit en simbiosi industrial als polígons d'activitat econòmica del Vallès occidental).
4) un conjunt d'accions de comunicació i sensibilització orientades al teixit productiu que promoguin les condicions adequades per la promoció (exposició itinerant, vídeo divulgatiu, l'assistència a sessions de treball, jornades formatives i actes de networking, etc.).

Entitat: Ajuntament de Barberà del Vallès. Centre de Negocis Nodus Barberà.

Contacte: Alejandro Mangas Solé

Where

  • Centre de Negocis Nodus Barberà C/ Mogoda 1,, 08210, Barberà del Vallès Centre de Negocis Nodus Barberà

How to get there
Transport nearby

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">