Opcions

Opcions logo
Subject:
Accessibilitat, Water, Aliment, Climate Change, Social Cohesion, Retail, Habits and Life Conditions, Consumption, Convivència, Socio-economic development, Circular Economy, Economia creativa, Gènere, Housing, Malbaratament, Sustainable Mobility, Reparació i autoreparació, Waste, Health, Environmental Health, Sensibilization, Digital Services, Food system, Sustainability
Sector:
Water, Alimentació, Comunicació i màrqueting, Eco-disseny / eco-innovació, Energy, Residus i reciclatge
Type:
Empreses
Category:
Economia circular
Subcategory:
Bones pràctiques
Phone number:
E-mail:
Web:
Social networks:

Description

Títol de l'acció: Opcions

Localització: Catalunya

Tipus de col·laboració: Sensibilització i conscienciació

Estat: En funcionament

Resum: Opcions es una plataforma digital d'articles de cultura, opinió i entrevistes relacionats amb hàbits de consum sostenibles i d'economia circular.

Objectius/Reptes: La plataforma pretén ser un vehicle de cultura i d'inspiració d'un consum més responsable, servint així de guia per als lectors que desitgin dur un estil de vida més respectuós amb el seu entorn natural i social.

Descripció/Solució: Opcions és una plataforma digital (la qual també compta amb una publicació en format físic bianual) on es poden trobar articles de reflexió, d'opinió, notícies, entrevistes amb experts i consells sobre hàbits de consum més conscients amb el medi ambient i la societat que ens envolta.
La plataforma online d'Opcions consta d'una sèrie d'apartats segons les diferents temàtiques transversals relacionades amb l'economia circular, la sostenibilitat i la justícia social (aigua i energia, alimentació, finances i assegurances, cultura i oci, higiene i cosmètica, mobilitat, roba i complements, tecnologia i habitatge). Tanmateix, també es pot trobar una secció on es realitzen entrevistes amb diversos professionals experts en els temes a tractar de la línia d'Opcions.
Els usuaris es poden subscriure a la iniciativa triant una de les dues quotes disponibles (quota base i quota impuls), accedint així a continguts, avantatges i serveis exclusius i prestant part de col·laboració econòmica a la cooperativa.
D'altra banda, les persones interessades en participar de forma més activa en el desenvolupament d'Opcions, tenen l'oportunitat de formar-hi part com a voluntaris participant en la mesura que es desitgi en les diverses àrees temàtiques.

Resultats: Cada 15 dies, Opcions llança la seva newsletter, on es pot trobar informació pràctica i continguts sobre consum que el lector pot utilitzar en el seu dia a dia.
El resultat final és una guia enormement completa sobre consum conscient aplicable pel consumidor mitjà que, alhora, convidarà a la reflexió crítica sobre els propis hàbits de consum i estils de vida.

Where

  • Opcions Carrer Casp, 43 (baixos), 08010, Barcelona

How to get there
Transport nearby

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">