Jornada transició 4.0

| Subject: Energy, Innovation, Sustainability

S'ha abordat des del punt de vista energètic, digital i de la sostenibilitat

El passat dimecres 27 de juny, l'Associació Empresarial Pedrosa, en col·laboració amb l'AMB, va organitzar una jornada sobre transició 4.0 des de diferents punts de vista, des del vessant més energètic fins al digital, passant pel sector de la sostenibilitat.

Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, va ser l'encarregat d'obrir l'acte. Va presentar l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic i en va destacar el paper com  instrument per internacionalitzar la promoció econòmica de Barcelona des d'una visió metropolitana. També va voler ressaltar la importància de la col·laboració local per poder competir en el mercat global.

Collboni va afirmar que Barcelona té l'oportunitat de combinar la seva capitalitat digital amb el seu llegat industrial i, d'aquesta manera, afrontar la revolució de la indústria 4.0. Aquesta transformació industrial és clau per garantir una ocupació de qualitat i sostenible.

D'altra banda, Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, ha centrat la seva ponència en el procés de transició energètica que ara mateix s'està produint. És una transformació que s'ha de fonamentar en una democratització de l'energia com un dret bàsic i de servei públic.

A continuació, ha fet un repàs de les diferents mesures actives en l'àmbit de la sostenibilitat, l'energia, els residus i l'aigua. Com, per exemple, el Pla Clima, el nou sistema de recollida de residus, la dimensió social dels serveis bàsics de la llar o el projecte d'aigua regenerada. 

Related documents