Formació per a la inserció laboral

| Subject: Retail, Mercat laboral, Employment

Un projecte singular innovador vol professionalitzar oficis vinculats al comerç

Imatge de la campanya

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha activat un projecte singular dins del Programa metropolità de suport a les polítiques socials municipals que gestiona l'AMB. Es tracta del Pacte local del comerç un projecte singular que l'Ajuntament endega amb el recolzament de l'AMB i que inclou dues accions formatives: cursos professionals impartits per experts del món del comerç, .

El projecte vol professionalitzar oficis com la peixateria, la xarcuteria i la carnisseria, entre d'altres. "Mercats AMB futur" i "Comerç AMB futur" són les dues accions que s'han posat en marxa.

  • Comerç AMB futur: en aquesta acció formativa, els mateixos comerciants posen en valor la bona feina dels professionals de cadascun dels seus sectors. Així, donaran formació sobre l'atenció que s'ha de donar a la clientela: com oferir un bon servei i un bon producte, per exemple. Es tracta d'una formació molt pràctica impartida per persones amb una llarga trajectòria professional, com són els mateixos paradistes dels mercats municipals de la ciutat.
  • Mercats AMB futur: aquesta acció, que s'ha posat en marxa durant el mes de setembre, aprofita l'expertesa dels paradistes dels mercats per transmetre els coneixements i el "saber fer" que han adquirit durant anys. Per això, es faran classes pràctiques en les mateixes parades dels diferents mercats de la ciutat.
L'objectiu del projecte singular és el de potenciar les competències i habilitats professionals del teixit comercial i dels emprenedors; promoure el desenvolupament socioeconòmic i la creació d'ocupació; incentivar el desenvolupament sostenible del comerç i els mercats, de l'economia social i solidària i de la societat del coneixement, i donar suport al comerç urbà.

L'Ajuntament de l'Hospitalet, impulsor del Pacte local del comerç amb el suport de l'AMB, aposta per la millora de l'ocupació de la ciutat amb projectes singulars com aquest, que tindrà un impacte directe en la inserció i en la qualificació del comerç, i millorarà, així, l'economia local i de proximitat.

La inscripció als cursos es pot fer a través del cercador de la web de Dinamització Local de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat o trucant al 93 402 99 06.

Related links