Congrés d'educació superior a Colòmbia

| Subject: Technical and vocational Training

L'AMB impulsarà projectes de mobilitat internacional en la formació professional

El passat octubre va tenir lloc a Bogotà (Colòmbia) el Congrés de les Amèriques sobre Educació Internacional (CAEI2019), que van reunir els principals actors en internacionalització de l'educació superior. Hi va participar una delegació formada per l'AMB, el Port de Barcelona,  la Fundació BCN Formació Professional, la Xarxa FP i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Aquest congrés va servir per establir els contactes necessaris per iniciar projectes de mobilitat internacional de professorat i estudiants des de la metròpolis de Barcelona a països llatinoamericans i Canadà. Justament, un dels eixos de treball de l'acord entre l'AMB i la Fundació BCN Formació Professional per al foment de l'FP metropolitana és impulsar la mobilitat internacional dels estudiants, docents i centres per a la realització d'estades i pràctiques en diferents països. Aquesta activitat es porta a terme a través de l'acompanyament de la Fundació BCN Formació Professional i la Xarxa FP per mitjà de diferents programes.

També es va presentar el cas d'estudi dels perfils professionals de la comunitat portuària de Barcelona i la construcció d'un pol d'educació portuària a Barcelona amb l'objectiu d'apropar les ciutats, els ports i els actors interessats a metodologies de treball per abordar necessitats de talent similars.

L'AMB està explorant, a partir de la participació al Congrés, possibilitats de col·laboració transatlàntiques per poder desenvolupar projectes de recerca i difusió de bones pràctiques en formació professional, i la seva adequació a diversos sectors del teixit productiu amb les ciutats de Montreal i de Bogotà.

Where
Marker
Ágora Bogotá