Alimentar la metròpoli

| Subject: Socio-economic development

El curs certifica la complexitat d'impulsar un canvi de model en el sistema alimentari

L'AMB ha participat al curs "Alimentar la metròpolis: estratègies i polítiques alimentàries" que durant tres dies s'han debatut i analitzat experiències vinculades a la promoció d'una política alimentària metropolitana que tingui en compte els aspectes socials, econòmics i ambientals de l'alimentació. Aquest curs ha estat coorganitzat pel PEMB i l'Ajuntament de Barcelona amb el CUIMPB.

El curs s'ha plantejat algunes preguntes sobre l'àmbit alimentari com ara la relació que hi ha entre exclusió social i hàbits alimentaris, la capacitat de les grans ciutats d'abastir amb productes ecològics i de proximitat la ciutadania o el paper que han de tenir ens i administracions locals.

El curs també ha servit per posar de manifest la complexitat d'impulsar un canvi de model, que porta aparellada la necessitat d'articular una estratègia coordinada entre diferents actors i administracions i la constatació que l'alimentació és un vector clau per al bon funcionament de la ciutat metropolitana.

L'AMB hi ha contribuït amb dues ponències

Sobre el tema relacionat amb la governança alimentària i sobre el paper dels governs locals en la definició de polítiques alimentàries, el director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Héctor Santcovsky, ha plantejat si cal un pla director alimentari metropolità i ha explicat que des de l'administració metropolitana es treballa per donar suport als ajuntaments per impulsar una política alimentària que posi èmfasi en la producció, la distribució amb mobilitat sostenible i el consum. 

Per altra banda, el tècnic de l'AMB, José Luis Haro, ha centrat la seva intervenció en la dimensió econòmica del sistema alimentari metropolità.

Where
Marker
CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals)