L'AMB i la DGT estableixen una col·laboració per controlar els vehicles més contaminants

| Subject: Mobility and Transport

L'AMB podrà accedir a la informació de la base de dades de la DGT per facilitar el control i detecció d'aquests vehicles L'acord també permetrà agilitzar i facilitar la creació de la Targeta Verda Metropolitana

Reunió AMB_DGT_10 febrer 2017

Antonio Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha mantingut aquest matí a Madrid una reunió de treball amb el director general de la Dirección General de Tráfico (DGT), Gregorio Serrano, per establir una col·laboració que permet l'accés de l'organisme metropolità a les bases de dades de la DGT i al seu registre dels vehicles, per tal de regular i controlar la circulació dels vehicles més contaminants a la metròpolis Barcelona. Així doncs, aquesta col·laboració amb la DGT permetrà regular els vehicles contaminants que circulin per les vies no autoritzades i facilitar l'establiment de les mesures aprovades per unanimitat per l'AMB el passat 31 de gener.

Així mateix, durant la trobada entre Poveda i Serrano també s'ha establert un acord de col·laboració per facilitar i agilitzar la gestió de la Targeta Verda Metropolitana, que l'AMB té previst llançar abans de l'estiu. Aquest títol de transport es lliurarà de gratuïtament durant tres anys als ciutadans que retirin un vehicle contaminant de la circulació i no en comprin un de nou.

"Per a l'AMB aquesta col·laboració i compromís és fonamental, ja que l'organisme metropolità actuarà conjuntament amb els ajuntaments en les restriccions aprovades sobre els vehicles contaminants. I per a això és imprescindible la col·laboració de la DGT", ha assenyalat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, que ha valorat molt positivament l'actitud del director general de la DGT, Gregorio Serrano, i n'ha agraït la bona predisposició.

Related documents