Expoelectric incorpora l'AMB al comitè organitzador

| Subject: Mobility and Transport

La 7a edició d'Expoelectric se celebrarà a Barcelona del 30 de setembre a l'1 d'octubre de 2017

Expoelectric

La 7a edició d'Expoelectric incorpora una nova entitat al comitè organitzador, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), administració que, juntament amb la Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN), convertirà Barcelona un any més en l'aparador del vehicle elèctric.

La incorporació de l'AMB a Expoelectric s'emmarca en el seu impuls de polítiques per fomentar l'ús dels vehicles no contaminants i en l'estratègia i les accions que està liderant l'organisme metropolità per reduir la contaminació atmosfèrica. En aquest sentit, el programa d'actuació de l'AMB en matèria de vehicle elèctric té l'objectiu d'implementar l'ús d'aquest tipus de transport, que permet estalviar energia i reduir la contaminació i té molts avantatges enfront d'altres mitjans de transport que utilitzen carburants fòssils.

Ramon Caus, director d'Expoelectric, ha destacat: "Per a Expoelectric és un orgull comptar amb l'AMB entre el ventall d'institucions que impulsen l'esdeveniment. És il·lusionant veure com les institucions s'involucren cada cop més en aquest projecte, amb l'objectiu que també té la fira: donar el màxim suport a la mobilitat elèctrica i a la transició energètica en general."

"El vehicle elèctric és una de les nostres apostes per fer realitat una nova mobilitat metropolitana molt més neta. Hem de combatre la contaminació atmosfèrica, que afecta directament la salut de les persones, i aquesta és una de les eines que ho pot fer possible", ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda. "És des de l'administració, com estem fent a l'AMB, que hem de facilitar un canvi d'hàbits a la ciutadania, tot i que sense la seva implicació és impossible fer-ho realitat", ha afegit Poveda, recordant la xarxa de punts de recàrrega de vehicle elèctric que està construint l'AMB a la metròpolis.

Expoelectric arriba a la setena edició
Els propers 30 de setembre i 1 d'octubre de 2017, Barcelona acollirà un any més l'Expoelectric, l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d'Europa, una fira que ha aconseguit consolidar-se a la ciutat comtal com la cita ineludible dins el calendari europeu d'esdeveniments urbans sobre mobilitat sostenible. Gràcies al suport de les institucions i a la implicació del sector del motor, s'oferirà a la ciutadania un ampli ventall d'activitats gratuïtes per a tots els públics, de caràcter formatiu i lúdic, relacionades amb el vehicle de zero emissions i la tecnologia que l'envolta.

En aquesta nova edició, Expoelectric tornarà a incorporar l'e-Casa, "la llar eficient endollada al vehicle elèctric", una iniciativa pionera que es va presentar durant l'edició de l'any passat a escala europea que persegueix mostrar als ciutadans un nou paradigma d'habitatge altament eficient en el qual el vehicle elèctric ja no és només un mitjà de transport, sinó que esdevé un element integrat a la llar i capaç de subministrar energia a la xarxa per a l'ús domèstic.

L'esdeveniment permetrà als visitants provar a l'Expotest l'última tecnologia dels nous models de vehicles elèctrics i d'híbrids endollables i disposarà d'un circuit tancat de proves especial per a motocicletes i bicicletes elèctriques, així com d'un recorregut en trànsit obert per a les proves de cotxes. També tornen els e-Col·loquis, les xerrades informatives per abordar tot tipus de qüestions relacionades amb l'ús dels vehicles elèctrics, i l'e-Concert, el concert musical en directe que se celebrarà mentre al mateix temps circulen vehicles elèctrics al voltant, entre l'escenari i l'auditori.

Expoelectric també aproparà la mobilitat de zero emissions als més petits amb els circuïts de motos elèctriques i de karts elèctrics, combinats amb xerrades sobre seguretat viària i jocs infantils, per sensibilitzar els infants sobre la importància d'adquirir uns hàbits de consum energètic sostenibles i responsables en tots els àmbits.

Related documents