Desactivació de l'avís preventiu per episodi de contaminació atmosfèrica

| Subject: Pollution

Avui dilluns, 19 de juny de 2017, l'AMB ha desactivat la fase d'avís preventiu de diòxid de nitrogen del seu protocol d'actuació per als episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica.

Desactivació avís preventiu

La fase d'Avís Preventiu es va activar el passat dijous, 15 de maig de 2017, quan més d'una estació de la XVPCA a l'àrea metropolitana, van superar el valor de 160 µg /m3 d' NO2 de mitjana diverses hores i la previsió a 24 hores no indicava una millora en els nivells.

Durant aquest període, el Vicepresident de Mobilitat i Transport, Antoni Poveda, ha comunicat a tots els ajuntaments metropolitans l'activació de les mesures previstes en el protocol d'actuació en cas d'episodis d'alta contaminació per NO2 i PM10, aprovat pel consell metropolità el 31 de Gener de 2017, animant-los a actuar per tal de conscienciar la ciutadania i tractar de reduir la contaminació. A més, l'AMB ha activat una campanya de comunicació i sensibilització notificant la situació i el nivell d'avís, tot oferint consells i recomanacions als ciutadans.

Aquest nou episodi de contaminació torna a posar de manifest la necessitat de seguir avançant en les diferents mesures estructurals en que està treballant l'AMB per tal de millorar la qualitat de l'aire i la qualitat de vida dels habitants de la metròpolis. Dins del seu àmbit competencial, l'Àrea Metropolitana de Barcelona està adoptant unes polítiques públiques decidides per fer front a la problemàtica de la contaminació de l'aire.

Des de l'AMB es recorda que a partir de desembre de 2017, en casos d'episodi d'alta contaminació es restringirà la circulació als vehicles sense etiqueta de la DGT a l'àmbit de rondes i, a partir de 2020, la restricció serà de forma permanent.

Related documents