Acabats els 143 habitatges públics al barri de Can Ribes, a Gavà

La promoció més important d'habitatge amb protecció oficial (HPO) a Gavà en els darrers anys, promoguda per l'IMPSOL, és una de les més avançades del seu tipus. A principis del mes d'octubre els adjudicataris signaran les escriptures de compravenda.

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, visiten avui la promoció finalitzada dels habitatges de protecció oficial que l'AMB, mitjançant l'IMPSOL, com a òrgan de gestió, ha construït al nou barri de Can Ribes.

Aquesta promoció, acordada per conveni entre l'Ajuntament de Gavà i l'IMPSOL, organisme que depèn de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, constitueix la més important pel que fa a habitatge públic que s'ha impulsat a Gavà en els darrers anys i la primera promoció d'aquest barri.

La promoció, que està ubicada en un entorn privilegiat entre el mar i el Parc Natural del Garraf, molt a prop del centre urbà, inclou 143 habitatges, tots de protecció oficial. També consta de 133 places d'aparcament, 19 trasters i tres locals comercials, un dels quals, de quasi 3.000 m2, està destinat a supermercat d'alimentació.

Aquests habitatges es distribueixen en 4 edificis, entre l'avinguda de Joan Carles I cantonada amb l'avinguda del 8 de Març.   Consta de 3 plantes soterrani, planta baixa i 4 / 5 plantes.  En concret s'han edificat 101 habitatges de règim general, 36 de preu concertat i 6 de règim especial, així com locals comercials.

Els habitatges tenen tipologies diverses: varien d'una a quatre habitacions i les superfícies es belluguen entre els 50 m2 i els 100 m2. S'ha donat opció als compradors d'escollir l'acabat de la cuina i si volien plat de dutxa o banyera.

Els preus oscil·len entre els 67.500 i els 240.000 euros (IVA exclòs). Es tracta d'una oferta adaptada a diferents nivells de renda. Les places d'aparcament valen 16.500 euros i l'opció de plaça d'aparcament i traster, 19.000 euros.

Habitatge de qualitat i sostenible

Amb aquesta promoció, l'IMPSOL vol donar valor afegit a l'habitatge social per mitjà de la construcció de qualitat i eficient. Així, els pisos tenen acabats de gran qualitat, i compten amb l'etiqueta B d'eficiència energètica. Els edificis s'han construït amb criteris de sostenibilitat i s'han fet servir sistemes que ajudaran a reduir bona part del consum energètic, com ara:

•          Alt grau d'aïllament tèrmic i acústic
•          Ventilació creuada, que ajuda a evitar l'ús d'aparells d'aire condicionat
•          Calderes de condensació
•          Plaques solars
•          Sistema de recollida d'aigua de pluja per al reg de la urbanització interior de la parcel·la
•          Enjardinament de baix consum d'aigua


La inversió de l'AMB en aquesta promoció ha estat de 22 milions d'euros. La construcció va començar el mes de setembre del 2014 i han finalitzat, entregades les obres, el mes de setembre del 2017. Hi ha previsió que en els propers anys es puguin construir noves promocions d'habitatge protegit en aquest barri.

Related documents
Where
Marker
Can Ribes