Tret de sortida a la Capital Alimentària

| Subject: Food system

El projecte va més enllà de la ciutat de Barcelona per arribar a la regió metropolitana

Ada Colau durant la presentació

La presidenta de l'AMB, Ada Colau, ha presentat la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021, un projecte que anirà més enllà dels límits de la ciutat de Barcelona per arribar a tota la regió metropolitana amb l'objectiu de projectar-se al món com un dels grans pols globals d'impuls a l'alimentació sostenible. La ciutat recull així el testimoni de Milà, seu de la primera Cimera Global de Ciutats per l'Alimentació Sostenible del 2015, i de València, Capital de l'Alimentació Sostenible l'any 2017.

L'any de la capitalitat inclourà el desenvolupament de més de 90 projectes i polítiques de foment de l'alimentació sostenible i una programació que s'estendrà d'inicis d'any fins al desembre. Culminarà amb el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, que tindrà lloc la tardor de 2021, amb la participació de més de 200 ciutats d'arreu del món, un pacte que posa en valor el paper estratègic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles i impulsa l'accés a aliments saludables, i actua contra la fam i la malnutrició.

El passat més de juliol de 2020, Colau va convidar els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona a participar durant l'any de la capitalitat de l'alimentació sostenible. La presidenta de l'AMB va assegurar que la capitalitat de Barcelona només té sentit enfocada des de la regió metropolitana.

Adhesió a la Carta Alimentària

En aquesta línia, el Consell Metropolità del passat 27 d'octubre va aprovar l'adhesió a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana CARM i el suport a les activitats de la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible Barcelona 2021. Amb aquest acord, l'AMB vol impulsar les polítiques públiques transversals i concertades entre diverses escales administratives en l'àmbit de l'alimentació sostenible. Un àmbit que resulta clau per al futur del territori metropolità i que ha cobrat encara més rellevància arran de la pandèmia de la covid-19.

L'adhesió a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana (CARM) suposarà el compromís de l'AMB –juntament amb els municipis metropolitans– per impulsar projectes que puguin contribuir a la transició cap a un model alimentari més just, segur, sostenible i saludable. També permetrà participar en un conjunt d'activitats en matèria d'alimentació, com debats estratègics, o compartir bones pràctiques en l'àmbit de les polítiques alimentàries, entre d'altres. 

Related documents