Ordenances fiscals més socials

| Subject: AMB

S'aproven modificacions per al 2017 que busquen no afegir més pressió fiscal a les rendes més baixes

El Consell Metropolità ha aprovat el dia 25, durant el ple corresponent al mes d'octubre, les noves Ordenances Fiscals que regularan els diferents tributs i taxes metropolitans de cara a l'any 2017.

En el total del padró, això suposarà de mitjana un increment de les taxes metropolitanes del 2%. L'augment de recaptació es destinarà al finançament del transport públic i a les polítiques socials metropolitanes, així com a la gestió dels residus municipals.

Aquesta revisió s'ha fet seguint criteris socials, per evitar afegir més pressió fiscal a les rendes més baixes. Així, per exemple, en la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR), estaran exempts de qualsevol increment els habitatges de menys superfície definits dins de les categories A, B i C, que suposen un 44% del conjunt d'edificis residencials de l'àrea metropolitana. L'augment d'aquesta taxa es deu a l'increment del 63% del cànon d'abocament que aplicarà l'Agència de Residus de Catalunya per al 2017.

De la mateixa manera, el tribut metropolità tindrà variacions diferents depenent del contribuent. Mentre que l'augment mitjà serà d'un 2,03%, els immobles de tipus residencial només tindran un augment de l'1,35%, sense oblidar que la majoria està rebent una bonificació d'entre el 40% i el 60% del tribut.

Els immobles destinats a activitats econòmiques i usos no residencials, al seu torn, experimentaran un augment en l'import del 2,69%.

Altres taxes metropolitanes, com la taxa per l'ordenació del transport de viatgers i la taxa metropolitana per a la prestació de serveis i la realització d'activitats ambientals –que incorporarà bonificacions de fins al 90% si fomenten l'ocupació, l'economia social i solidària o es carreguen sobre entitats sense ànim de lucre– afecten només a empreses i augmentaran un 2% de mitjana.

Related documents
Related links
Where
Marker
Seu de l'AMB