Conferència ReSolutions

| Subject: AMB

L'AMB i Gavà han debatut a París el futur del finançament local

ReSolutions
Els passats dies 3 i 4 de juliol es va realitzar a París la conferència "ReSolutions to fund cities" on es van abordar les maneres com els interlocutors institucionals i financers europeus poden satisfer les necessitats dels territoris i dels ens locals davant els desafiaments de la crisi.

Alguns temes que es van tractar van ser les tendències i les iniciatives de finançament de les autoritats locals, les estratègies i instruments financers que cal proposar per fomentar uns territoris dinàmics o el finançament de politiques sectorials clau i la solidaritat entre territoris.

En aquesta conferència hi va ser present Antonio Balmón, vicepresident executiu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que va participar a la taula de debat sobre "Les polítiques d'optimització de la gestió dels recursos públics". Balmón va estar acompanyat per Raquel Sánchez Jiménez, alcaldessa de Gavà, que va participar al debat "Nova política de cohesió europea 2020", on va plantejar els interessos de Gavà i dels ens locals metropolitans en relació als nous programes de Fons Estructurals pel període 2014-2020.

El vicepresident executiu de l'AMB, també va signar, durant la seva estada a París, un conveni per al projecte "Passatges Metropolitans 2014-2015" amb l'Institut pour la Ville en Movement.

La conferència ReSolutions de Paris és una iniciativa del Fond Mondial pour le Développement des Villes (FMDV) i la regió  Ile-de-France, en col laboració amb Metropolis, el Consell de Governs Locals Units (CGLU),el CCRE-CMRE i l'AMB.

Actualment Antonio Balmón és el Vicepresident del Fond Mondial pour le Développement des Villes (FMDV). Durant la seva estada, a més, va mantenir reunions amb diverses institucions com el Banc Europeu d'Inversions i Paris Métropole, entre d'altres.

Related documents