Aguas Compartidas

| Subject: AMB

Conveni per a la gestió de l'aigua a la Mancomunitat del rio Lempa

Rio Lempa
Rio Lempa
L'AMB i la Mancomunitat Trinacional Fronteriza Río Lempa van signar un conveni marc de col·laboració per realitzar actuacions integrades en la política pública local transfronterera.

Aquest projecte, denominat "Aguas Compartidas", preveu un conjunt d'actuacions estratègiques relacionades amb la gestió integral, sustentable y compartida del recurs de l'aigua.

L'AMB s'encarregarà d'assessorar en les diferents etapes de la implementació de la política pública d'aigües, especialment pel que fa a l'organització i estructuració d'una unitat mancomundada que presti el servei públic per a la gestió de l'aigua de la regió.

L'AMB aportarà el seu coneixement i experiència en la gestió del cicle de l'aigua a través de l'assessorament tècnic; facilitació de coneixement -a equips municipals i intermunicipals- per mitjà de capacitació; intercanvi d'experiències i bones pràctiques; documentació i guies de diagnòstic, monitorització i gestió de sistemes d'aigua potable, acompanyament en la interpretació i assessorament en l'elaboració de les pròpies.

L'objectiu del projecte és millorar de la qualitat de vida de les poblacions de la regió fronterera entre Hondures, Guatemala i El Salvador.

La Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa es una organizació per al desenvolupament -esencialmente solidaria en l'àmbit municipal- en l'espai transfronterer que conformen Guatemala, El Salvador i Honduras.

La signatura del conveni es va fer el passat 19 de desembre de 2013 a la seu de l'AMB. Per part de la Mancomunidad Trinacional del Rio Lempa van estar presents Marvin Santos, alcalde d'Ocotepeque (Honduras) i Fernanda Ardon, regidora d'Esquipulas (Guatemala).

Per la part de l'AMB van ser presents el vicepresident de l'AMB, Jordi Portabella i Calvete, el  director de Serveis del Cicle de l'Agua, Martín Gullón, el coordinador de Relacions Institucionals de l'AMB, Joan Miquel Roca i el responsable de Cooperació, Ferran Anglès.