Ordenances Metropolitanes d’Edificació

Tornar
  • Títol
    Títol II. Ordenances d'aplicació a tota la zona metropolitana
    Capítol
    Capítol 5è. Règim de serveis
    Secció
    Secció 3a. Aparells elevadors
    Article
    Article 162 - Nombre d'ascensors

Article 162 - Nombre d'ascensors


1. Serà obligatòria la instal·lació d'ascensor en tots els edificis destinats a habitatge, oficines o comerços i, en general, locals freqüentats pel públic, el terra de l'últim pis dels quals es trobi a més de 14 m. sobre la rasant del terreny a l'accés a l'edifici.

2. Als edificis d'habitatge en què el terra de l'últim pis es trobi a més de 28 m. serà obligatori almenys la instal·lació de dos ascensors i, sempre, un mínim d'un ascensor per cada 32 habitatges o fracció.

3. Als edificis destinats a comerços, oficines o altres usos, el nombre mínim d'ascensors estarà determinat per la fórmula següent:

0,0015 x h x N
n =
v x p

En què n, nombre d'ascensors, s'haurà d'arrodonir per excés; h representa el recorregut en metres de l'ascensor; v la velocitat en m/s; p el nombre de persones que poden ocupar la cabina; i N el total de persones que es preveu que ocuparan l'edifici d'acord amb la taula següent:

m2 d'àrea útil
per persona
Grans basars i edificis semblants 5
Edificis destinats a oficines en què es prevegi una gran concurrència de públic 10
Altres magatzems per a venda al públic i edificis destinats a oficines 15
Biblioteques i la resta de locals amb afluència moderada de públic 20

4. Als edificis en què una part estigui destinada a habitatge i la resta a altres usos, el nombre mínim d'ascensors es determinarà aplicant la mateixa fórmula anterior, suposant per als habitatges, únicament a efectes de càlcul, una superfície útil de 30 m2 per persona.

  • Ordenances Municipals complementàries de les Metropolitanes, a Cerdanyola del Vallès.

    Municipi
    Cerdanyola del Vallès

    Aprovades definitivament, donada conformitat al text refós i corregida errada material, per Acords de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona de 5 d'abril de 1990 i 13 de febrer de 1991 (DOGC núm. 1439 de 6/05/91) i 18 de desembre de 1991 (DOGC núm. 1580 de 8/04/92).

    Text Refós


    Art. 162. Nombre d'ascensors. (es modifica l'apartat 1)

    1. Serà obligatòria la instal·lació d'ascensor a tots els edificis destinats a habitatge, oficines o comerços i, en general, locals freqüentats pel públic, el paviment de l'últim pis dels quals es trobi a més de 12,40 m. sobre la rasant del terreny a l'accés a l'edifici.