Ordenances Metropolitanes d’Edificació

Tornar
  • Títol
    Títol II. Ordenances d'aplicació a tota la zona metropolitana
    Capítol
    Capítol 3r. Prevenció d'incendis i instal·lació d'estacionaments, aparcaments i garatges-aparcament
    Secció
    Secció 2a. Estacionaments, aparcaments i garatges-aparcament
    Article
    Article 117 - Ventilació

Article 117 - Ventilació


1. El sistema de ventilació estarà projectat i es durà a terme amb l'amplitud suficient per impedir l'acumulació de gasos nocius en proporció capaç de produir accidents. La superfície de ventilació a través de les obertures serà, com a mínim, d'un 5 per 100 de la de local, quan aquestes es trobin en façanes oposades que assegurin l'escombrada de l'aire del seu interior. Si totes les obertures es troben en la mateixa façana, la superfície de ventilació haurà de ser almenys d'un 8 per 100.

2. Quan la ventilació sigui forçada haurà d'assegurar una renovació mínima d'aire de 15 m3/hora per m2 de superfície.

3. Totes les plantes del local, a més de l'accés, tindran ventilació directa a l'exterior o a través d'un pati de superfície no menor a la que s'indica al quadre següent:

Nombre de plantes de l'edifici Superfície
Fins a tres 5 m2 per cada 1.000 m2 o fracció de la major planta servida
Fins a cinc 7 m2 per cada 1.000 m2 o fracció de la major planta servida
Fins a set 9 m2 per cada 1.000 m2 o fracció de la major planta servida
De set en endavant 11 m2 per cada 1.000 m2 o fracció de la major planta servida

El costat mínim del pati serà de 2 m.

4. Les obertures de comunicació al pati estaran protegides amb teuladell de material resistent al foc, de 0,30 m. com a mínim de sortint, col·locat entre la línia inferior de la llinda i una altura de 0,50 m. sobre aquesta. El teuladell es podrà ubicar a l'interior del pati.

  • Modificació de les Normes urbanístiques del Pla General Metropolità i de les Ordenançes Metropolitanes d'Edificació pal que fa al nombre màxim d'habitatges per parcel·la i a les condicions dels estacionaments i aparcaments, al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet.

    Municipi
    Santa Coloma de Gramenet

    Aprovada definitivament pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques el 19 de novembre de 2008. (DOGC núm. 5270 de 02/12/2008).

    MODIFICACIÓ DE LES ORDENANCES METROPOLITANES D'EDIFICACIÓ ARTICULAT PROPOSSAT


    Art. 117. Ventilació

    1. El sistema de ventilació estarà projectat i es durà a terme amb l'amplitud suficient per impedir l'acumulació de gasos nocius en proporció capaç de produir accidents. La superfície de ventilació a través de les obertures que comuniquin directament amb l'espai exterior serà, com a mínim, d'un 5 per 100 de la superfície útil del local, distribuïdes uniformement, la ubicació i característiques de les quals hauran d'estar d'acord amb el CTE en el seu BD-HS3 i si és el cas en la normativa Tècnica Sectorial vigent per tal d'assegurar l'escombrada de l'aire del seu interior.

    2. Quan la ventilació sigui forçada, les seves característiques hauran d'estar d'acord amb el CTE en el seu BD-HS3 i si és el cas en la normativa Tècnica Sectorial vigent i en tot cas assegurar una renovació mínima d'aire de 15 m3/hora per m2 de superfície.

    3. En els aparcaments amb més de 4 places o més de 100 m2 de superfície útil s'haurà d'instal.lar un detector de CO

    4. En els aparcaments situats en plantes inferiors al segon soterrani serà obligatòria la instal.lació d'extinció automàtica d'incendis.