Accessos directes:

Cercador global de l'AMB

Metròpolis Verda

Tornar

Cornellà Natura dins de la Metròpolis Verda

Metròpolis Verda
Del

al
Tema:
Metròpolis, Natura, Urbanisme
Tipus:
Exposició
Públic:
General
Quan:
Del
al
On:
Carpa a la Plaça Europa, Cornellà de Llobregat (veure mapa)
Promotors:
AMB
Ajuntament de Cornellà

Descripció

L'exposició Metròpolis Verda es fa itinerant, i la primera parada serà a Cornellà on, a més dels continguts propis de l'exposició es presenta el projecte municipal Cornellà Natura. Un projecte que s'inscriu dins dels valors i reptes definits a "Metròpolis Verda".

Horaris

Tots els dies de 9 a 20 h.

Entrada gratuïta.

Metròpolis Verda
Ecologia, lleure i producció

L'àrea metropolitana de Barcelona és un sistema de ciutats que volem que siguin saludables, eficients, còmodes, productives, verdes i de qualitat.

Els balcons, les cobertes, les façanes, els carrers, les places i els parcs de les nostres ciutats es poden re-naturalitzar i connectar amb els parcs metropolitans i amb els espais agrícoles i naturals que encara conservem.

Tindrem així una nova xarxa d'espais oberts interconnectada i rica en valors ecològics, possibilitats d'ús per al lleure i capacitats productives; una xarxa ambiental i social que serà una de les columnes vertebrals del territori metropolità.

El parc de Collserola es troba al centre d'un conjunt d'espais oberts que ocupen més del 50% del territori metropolità i que tenen orígens i característiques molt diferents. Alguns són testimonis de la GEOGRAFIA que encara perviu a les nostres ciutats, d'altres responen a la voluntat de mantenir i fomentar l'AGRICULTURA metropolitana i la resta poden arribar a configurar el sistema d'ESPAIS PÚBLICS de cadascuna de les 36 ciutats que integren l'àrea metropolitana.

Collserola, el Garraf, la Serralada de Marina, els Turons, el Llobregat, el Besòs, les rieres i els rierols, les platges metropolitanes, el Parc Agrari del Baix Llobregat, els camps del Vallès, els diversos parcs metropolitans, el parc urbà que tens a prop de casa, la plaça de la Vila del teu municipi, el carrer on vius i el teu balcó són alguns dels components d'una infraestructura verda metropolitana que és molt rica i variada. Necessitem definir un nou paradigma metropolità de sostenibilitat ambiental, social i econòmica on es garanteixi la biodiversitat i el manteniment dels processos ecològics, es maximitzin els serveis ecosistèmics i es regulin les pertorbacions.

Enric Batlle (Doctor arquitecte i Comissari de l'exposició)

Projecte Cornellà Natura

On

Marker

Carpa a la Plaça Europa Cornellà de Llobregat

Com anar-hi?
Transports al voltant de...

Publicacions relacionades

 • Metròpolis verda

  Tema:
  Urbanisme
  Tipus:
  Didàctic
  Públic:
  Escolar
  Edició:
  Guies
  Suport:
  Electrònic