Jornada PDU: "Competències locals i metropolitanes en planificació urbanística"

Competències locals i metropolitanes en planificació urbanística
Tema:
Urbanisme
Tipus:
Jornades
Públic:
especialitzat
Quan:

On:
Sala d'actes de la Torre Agbar, Av. Diagonal, 211, 08018, Barcelona  (Veure)
Promotors:
AMB
AETU, Asociación Española de Técnicos Urbanistas

Inscripció

Descripció

Jornada que tractarà sobre governança i jurisdicció de les competències urbanístiques. Les diverses ponències giraran al voltant de les problemàtiques que deriven de l'assignació, a diferents nivells de govern, del poder de decisió sobre la planificació urbanística. L'activitat s'emmarca en els debats previs a la redacció del PDU.

Per qualsevol dubte o aclariment, us podeu posar en contacte amb Sara Ortiz sortiz@amb.cat o al tèl. 93 506 94 87.

Programa

09.30  Acreditació i recollida de la documentació.

09.45  Benvinguda a càrrec de Ramon M. Torra, gerent de l'AMB, i Sebastià Grau, secretario general de l'AMB i expresident de l'AETU 

10.00 Ponència "Planificació espacial d'àmbit regional i competències locals: subsidiarietat, governança i economia"; Joris Scheers, director del projecte Flandes Gov, i professor d'arquitectura i societat a KU Leuven Nederlands.

10.45  Debat.

11.00 Coffee break .

11.30 Ponència: "Prendre decisions correctes en el nivell correcte!. Quines decisions s'han de prendre a escala metropolitana i quines a nivell local"; Vincent Goodstadt, expresident del Royal Town Planning Institute i professor de polítiques de planificació urbana a la University of Manchester.

12.15  Debat.

12.30 Ponència "Una mirada comparativa dels conflictes de competències entre els nivells local i metropolità"; Rachelle Alterman, presidenta fundadora de la Associació Internacional de Planificació Urbana i Dret, i professora de planificació urbana i dret en Technion Israel Institute of Technology.

13.15  Debat.

13.30 Consideracions finals: Joan Busquets, arquitecte urbaniste i professor GSD Harvard University, i Pablo Molina, president AETU.

14.00 Final de la jornada.

Marker
Sala d'actes de la Torre Agbar Av. Diagonal, 211, 08018, Barcelona
Com anar-hi?
Transports al voltant de...