Descobrim la natura de Cornellà

Itinerari autoguiat

Tema:
Parcs
Tipus:
Activitat a l'entorn
Quan:

On:
Parc del Canal de la Infanta, Maria Aurèlia Capmany, 20, 08940, Cornellà de Llobregat  (Veure)
Promotors:
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Programa:
Jugatecambiental
Descripció

Itinerari de descoberta de la biodiversitat als parcs metropolitans del Canal de la Infanta i Can Corts, dos espais que formen part dels eixos verds del Cornellà Natura. La Ricarda, una papallona que viu a Cornellà, ens acompanyarà durant tot el recorregut. Aprendrem per què és tan important la presència de diversos animals a les ciutats.

Punt de trobada:

Jugatecambiental o Jardí de papallones del parc del Canal de la Infanta.

Més informació:

L'accés és lliure i gratuït. 

Marker
Parc del Canal de la Infanta Maria Aurèlia Capmany, 20, 08940, Cornellà de Llobregat
Com anar-hi?
Transports al voltant de...
Equipaments relacionats
Punts d'interès relacionats
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Jugatecambiental
    Descripció:
    La Jugatecambiental d'aquest parc s'ubica a prop dels jocs infantils. Es fan activitats i jocs sobre l'aigua, el nostre entorn natural, consum responsable, estalvi energètic, residus... Aquesta Jugatecambiental és un complement perfecte per aquest parc obert i assolellat que disposa de parterres de prat verd, fileres de plàtans i grups de washingtònies de grans dimensions. A més, entre els camins, diversos bancs conviden al repòs.

  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Espais participatius
    Descripció:
    El jardí de papallones i l'hotel d'insectes del parc del Canal de la Infanta és un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, saber com es relacionen i quina importància tenen per al nostre entorn. S'ha dissenyat per afavorir la presència de papallones i altres insectes, que contribueixen a la biodiversitat del parc, enriqueixen el patrimoni natural i són indicadors de salut ambiental. És un espai dinàmic i obert a la participació en les tasques de manteniment i també en l'estudi de la biodiversitat, amb el seguiment de la presència d'insectes, papallones i altres espècies.

    Hotel d'insectes L'hotel d'insectes dona refugi tot l'any a insectes, aràcnids, amfibis, rèptils i fins i tot algun petit mamífer, però sobretot és un lloc càlid on aquests petits animals troben materials que els faciliten l'estada durant l'hivern: troncs foradats que ajuden a niar diferents espècies d'abelles, pedres, branquillons, fulles, testos i escorces, que serveixen perquè hi hivernin insectes molt beneficiosos per a l'agricultura, com les marietes i crisopes, els escarabats o les tisoretes. És, doncs, un ecosistema ple d'éssers vius on descobrir cada dia noves espècies.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès ambiental
    Descripció:
    El jardí de les papallones i l'hotel d'insectes del parc del Canal de la Infanta és un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, saber com es relacionen i quina importància tenen per al nostre entorn. S'ha dissenyat per afavorir la presència de papallones i altres insectes, que contribueixen a la biodiversitat del parc, enriqueixen el patrimoni natural i són indicadors de salut ambiental. És un espai dinàmic i obert a la participació en les tasques de manteniment i també en l'estudi de la biodiversitat, amb el seguiment de la presència d'insectes, papallones i altres espècies.

    Hotel d'insectes
    L'hotel d'insectes dona refugi tot l'any a insectes, aràcnids, amfibis, rèptils i fins i tot algun petit mamífer, però sobretot és un lloc càlid on aquests petits animals troben materials que els faciliten l'estada durant l'hivern: troncs foradats que ajuden a niar diferents espècies d'abelles, pedres, branquillons, fulles, testos i escorces, que serveixen perquè hi hivernin insectes molt beneficiosos per a l'agricultura, com les marietes i crisopes, els escarabats o les tisoretes. És, doncs, un ecosistema ple d'éssers vius on descobrir cada dia noves espècies.