Volem platges amb dunes!

| Tema: Biodiversitat, Platges

Torna la campanya per promoure l'ecosistema de les dunes litorals

El proper 24 de setembre tindrà lloc l'activitat "Volem platges amb dunes! Campanya per promoure l'ecosistema de les dunes litorals" a la platja de Castelldefels. Es tracta d'una jornada participativa adreçada a públic de totes les edats en la qual es portarà a terme una plantació popular de 1.000 exemplars de borró (Ammophila arenaria), la planta que construeix les dunes.

També es retiraran els exemplars d'espècies vegetals invasores que poden comportar importants desequilibris en aquests fràgils ecosistemes imprescindibles a l'hora de mantenir la sorra de les platges.

Des de l'any 2014, l'AMB està portant a terme intervencions i accions, dins del programa "Dunes híbrides", com ara plantades populars i actuacions directes. En total, des de l'inici del programa, prop de 4.000 exemplars de borró han repoblat les dunes, han millorat aquests ecosistemes i han col·laborat a sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes en el coneixement i la necessitat de recuperar i conservar aquests espais naturals.

Vídeo de la plantada del 12 d'octubre de 2014:



"Dunes híbrides" s'emmarca dins del projecte de recerca europeu OPERAs, centrat en els serveis que donen els espais naturals als habitants i usuaris.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Castelldefels