Visita tècnica a Can Zam

| Tema: Parcs

El tècnics visiten el parc per conèixer la naturalització de les làmines d'aigua

El passat dijous 20 setembre es va dur a terme una visita tècnica sobre la naturalització de làmines d'aigua als espais verds públics al parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet. Va estar organitzada per l'Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya (APEV) amb la participació de l'AMB i van assistir-hi al voltant de 50 persones, la majoria tècnics municipals i d'empreses relacionades amb la gestió del verd urbà.

La visita va començar amb una introducció de Albert Sorolla, director tècnic de Naturalea, sobre la importància de naturalitzar els espais verds urbans, les dificultats tècniques en què es troben i les solucions que apliquen en diferents experiències en que ha participat o estudiat.

A continuació, Dina Alsawi, cap del servei de parcs de l'AMB va explicar el procés de naturalització del llac de Can Zam, com a exemple d'estratègia de l'AMB per promoure la biodiversitat dels parcs. Aquesta actuació, contemplada dins dels Pla de Millora de la Biodiversitat de l'AMB, incorpora estratègies naturals pel seu manteniment com és la no-utilització de productes químics (clor i algicides), la plantació de vegetació aquàtica i diverses accions relacionades amb el foment de la fauna autòctona.

Finalment, Aida Girona, responsable de projectes educatius del servei de Promoció i Conservació de l'Espai Públic, posava en valor el recurs educatiu que esdevé el llac naturalitzat per les escoles, famílies i públic en general, explicant com es dinamitza amb una oferta d'activitats i de recursos divulgatius que posen l'èmfasi en les bones pràctiques per tal de mantenir l'equilibri de l'ecosistema (difondre la importància de no alliberar animals exòtics, no donar menjar a la fauna...).

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Punts d'interès relacionats
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Llac o estany
    Descripció:
    En el llac s'hi han dut a terme diverses actuacions per afavorir la presència de flora i fauna típiques dels espais lacustres. L'aigua del llac s'ha deixat de tractar amb productes químics (ni amb clor ni amb algicides), s'hi ha instal·lat un nou sistema de recirculació de l'aigua per tal que no quedi estancada i que s'oxigeni, s'han plantat espècies aquàtiques en illes flotants i als marges del llac, que ajuden a depurar d'una manera natural l'aigua: boga, joncs, lliris grocs, carex pendula, etc., així com diverses zones de nenúfars. És un refugi per a la fauna i millora la integració paisatgística. Així, doncs, si passegem per l'entorn del llac, hi podem observar libèl·lules, granotes, ocells migratoris o ocells que hi viuen tot l'any, atès que és un punt estratègic entre la serralada del Marina i el riu Besòs.
Equipaments relacionats
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Santa Coloma de Gramenet
    Inauguració:
    1999
    Superfície:
    113.405 m2
Projectes relacionats
  • Municipi:
    Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans
    Temes:
    Biodiversitat, Parcs, Platges
    Estat:
    En curs
On
Marker
Parc de Can Zam Santa Coloma de Gramenet