Tractament contra la processionària

| Tema: Parcs

La tardor és el moment òptim per combatre una possible la plaga als parcs metropolitans

L'AMB està realitzant tractaments preventius per evitar o minimitzar la proliferació de la plaga de la processionària que afecta les pinedes dels parcs metropolitans. Els tractament és de dos tipus: amb Bacillus (control biològic, no és químic) i endoteràpia (que és químic però s'injectat directament a la soca de l'arbre).

La tardor és l'epoca de l'any òptima per combatre aquesta plaga. Els ous de l'eruga es troben en eclosió i les larves comencen a néixer; és en aquest estadi quan el tractament resulta més efectiu. Les larves d'aquest tipus d'eruga es mengen les fulles dels pins, defoliant-los i debilitant-los i, fins i tot, poden provocar la mort dels exemplars joves. A més, tot sovint provoquen molèsties en el usuaris ja que aquest insecte està recobert de pèls urticants.

Posteriorment, a partir del mes gener, podrem saber si encara hi ha erugues observant si han bosses a les capçades dels pins. En cas que en quedin es retiraran manualment i és deixarà com a última opció el tractament amb insecticida convencional per a casos d'afectacions greus, on les actuacions anteriors no hagin estat suficients.

Documents relacionats
Enllaços relacionats