Testing participatiu als parcs

| Tema: Parcs

Activitats de descoberta de fauna amb l'ajuda d'un expert naturalista

Aquesta primavera les Jugatecambientals de la xarxa de parcs metropolitans organitzen diverses activitats de testing, en les quals els participants aprenen a observar la fauna del parc amb l'ajuda d'un expert naturalista. S'identifiquen sobretot ocells, però també insectes, papallones o invertebrats aquàtics a les basses.

En una sola sessió, per exemple, al parc de Can Lluc es van observar 16 espècies diferents d'ocells, 36 espècies al parc de la Fontsanta, i 14 espècies al parc dels Pinetons.

En alguns parcs, l'activitat de testing s'acompanya de l'estudi de les caixes niu (ocupació, estat en què es troben, manteniment, etc.) i de sessions d'anellament científic d'ocells o altres tallers sobre biodiversitat adreçats als més petits.

Aquestes activitats de ciència ciutadana contribueixen a ampliar la informació disponible sobre la fauna dels parcs metropolitans, alhora que afavoreixen la sensibilitazació de la població sobre la necessitat de preservar la fauna i documentar-la. Les dades recollides s'inclouen dins del projecte de l'ICO Ocells dels Jardins.

Podeu consultar tota la informació sobre aquestes activitats al web de l'AMB, o a la programació de cada Jugatecambiental.

Documents relacionats
On
Marker
Parc Nou Ronda Sud, 08820, El Prat de Llobregat