Restauració del templet de les Palmeres

| Tema: Parcs

Ha estat un procés laboriós que ha durat quatre mesos.

L'actual parc de les Palmeres va ser en el passat el jardí d'un palauet particular conegut com Cal Suís, que va ser rehabilitat i municipalitzat l'any 1988. A l'entrada de l'equipament hi trobem un templet d'estil romàntic situat sobre un mirador que conforma un espai circular amb baranes i columnes que sostenen una cúpula revestida de teules tipus escates. Es tracta d'un element inclòs dins el Pla especial del Catàleg del Patrimoni Històric i Arquitectònic i Natural de Corbera de Llobregat definit com a bé cultural d'interès local i que ha estat restaurat recentment per l'AMB.

El templet estava molt deteriorat pel pas del temps i els agents climatològics. Els pilars presentaven fissures importants i el revestiment de la cúpula i el pinacle estaven degradats en més del 50% de la superfície.

La restauració ha estat un procés laboriós que ha durat quatre mesos aproximadament, ja que s'han respectat totalment la forma, els colors i l'estructura del templet. Les peces ceràmiques de la cúpula, de quatre tipus diferents, i el pinacle (peça esfèrica que la culmina) han estat fetes expressament per al projecte, mentre que els pilars han estat prefabricats i col·locats en el lloc dels antics. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
On
Marker
Parc de les Palmeres Carrer Carme, 2, 08757, Corbera de Llobregat