Remodelació del parc de Joan Oliver

| Tema: Parcs

Finalitzen les obres de millora d'aquest espai, que s'incorpora a la xarxa de parcs metropolitans

Aquest mes de juny, l'AMB ha acabat la remodelació del parc de Joan Oliver, al municipi de Badia del Vallès. Les obres, que van començar el mes de setembre passat, han fet d'aquest parc un indret adaptat a tots els públics, més connectat i sostenible. Un cop finalitzada la remodelació, el parc de Joan Oliver s'ha incorporat a la xarxa de parcs metropolitans que gestiona l'AMB.

La remodelació ha consistit en l'obertura d'una gran esplanada central de sauló on es puguin realitzar diverses activitats i en la millora de les connexions amb el barri. A més, s'han traçat nous camins adaptats que permeten una utilització més versàtil del parc i més continuïtat dels recorreguts de vianants, de manera que tot l'espai és molt més accessible.

L'entrada al parc de Joan Oliver es pot fer des del carrer de la Manxa, que dóna accés directe a l'esplanada central. S'hi diferencien dos espais verds: una àrea de descans amb gespa i arbres que proporcionen ombra i una àrea amb vegetació alta que acompanya els camins que travessen el parc.

Un dels objectius de la intervenció ha estat conservar la major quantitat d'espècies vegetals existents, tant pel que fa a l'arbrat com als arbustos. S'ha mantingut la pineda de pi blanc (Pinus halepensis), els avets (Abies alba), els xiprers (Cupressus sempervirens), els margallons (Chamaerops humilis) i les acàcies (Acacia dealbata).

També s'ha instal·lat un nou enllumenat més eficient, parcialment dotat de tecnologia LED, nou mobiliari urbà i una zona de jocs infantils.

Amb aquesta remodelació s'ha revaloritzat un espai clau en el dia a dia del municipi de Badia del Vallès.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Parc de Joan Oliver 08214, Badia del Vallès