Protecció del corriol

| Tema: Biodiversitat

Mesures de neteja de la zona de dunes de les platges de Viladecans

L'AMB, en col·laboració amb l'ajuntament de Viladecans i el Consorci del Delta del Llobregat, s'encarrega de la neteja de la zona de dunes i vegetació protegida de les platges de la Pineda de Cal Francès i del Remolar, a Viladecans.

La neteja de les superfícies de sorra sense vegetació i de les zones de bany es realitza de manera manual, retirant els sòlids inorgànics durant tot l'any. AIxí, els residus vegetals poden mantenir l'activitat orgànica a la sorra i afavorir l'alimentació de diferents espècies de corriol, entre elles el corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), en perill d'extinció al delta del Llobregat.

Aquesta temporada s'han observat diverses parelles d'aquesta espècie nidificant. Amb l'objectiu de no interferir en el seu procés de reproducció, els vehicles de neteja no accediran a la platja i tampoc no es realitzarà la neteja manual. Aquesta mesura especial de protecció es mantindrà fins al 31 de juliol, data de finalització del període de nidificació.

L'AMB realitzarà els controls de qualitat corresponents, que afecten tots aquests espais, per tal de compatibilitzar l'ús de la platja amb la conservació del medi. Si es detectés la necessitat de netejar, d'acord amb l'Ajuntament de Viladecans, s'estudiaria la situació.

Aquesta col·laboració té una relació directa amb el projecte "Dunes híbrides", dins del qual les dunes construïdes a la platja del Remolar han complert els seus objectius inicials de creació d'espais per a la reproducció del corriol camanegre i de protecció del litoral. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Platja Viladecans Viladecans