Plantació de 380 arbres

| Tema: Parcs

La xarxa de parcs metropolitans té més de 25.000 arbres que són revisats anualment

Aquest hivern es plantaran 380 arbres a la xarxa de parcs metropolitans. Una part seran reposicions directes i una altra, noves plantacions d'arbrat per donar ombra a àrees de jocs o zones d'estada. També se substituirà arbrat que pot suposar un risc o bé que ha perdut la seva funció o ja no és viable.

En alguna ocasió, les plantacions compten amb la visita d'escolars del barri, com en el cas del parc del Torrent de la Font. Els tècnics de l'AMB van rebre infants de l'escola Bufalà de Badalona a qui van poder explicar els detalls i la importància d'aquesta tasca. Amb activitats vivencials com aquesta s'enforteixen els vincles de pertinença i respecte entre les persones i l'entorn natural més proper.

La xarxa de parcs metropolitans consta de més de 25.000 arbres, que són revisats anualment. Se'n valora l'estat i s'identifica quins han estat els exemplars que han tingut problemes passat l'estiu, l'època més dura de l'any per als arbres, a causa de les altes temperatures i la manca de pluges. Un cop fet el recompte total dels que no han sobreviscut, es valora la raó de la pèrdua i es llisten tots els arbres que cal replantar durant la campanya d'hivern.

El seguiment i manteniment de l'arbrat és una de les tasques del manteniment integral de la xarxa de parcs metropolitans de l'AMB. L'arbre és l'element vegetal base en els parcs, aporta nombrosos beneficis com la regulació de la temperatura ambient, aportació d'oxigen, ordenació de l'espai al llarg dels camins i reforç amb ombres de les zones d'estada, a més de ser el suport on nidifiquen i s'alimenten els ocells.

Documents relacionats
Enllaços relacionats