Passeres més accessibles

| Tema: Platges

Renovació de totes les passeres de les platges de Viladecans

Noves passeres a la platja de Viladecans

Durant el mes de febrer es renovaran totes les passeres de les platges de la Murtra i la Pineda de Viladecans. En total, s'hi instal·laran al voltant de 350 metres de passeres adaptades i 100 metres de passeres estàndard.

L'objectiu és millorar l'accessibilitat a les platges per a les persones amb diversitat funcional, amb la instal·lació d'itineraris adaptats amb passeres més amples, d'1,80 metres. També es renovaran tots els elements de fusta amb irregularitats a causa del deteriorament i dmoviment de les sorres. De cara la temporada alta, se senyalitzaran tots els nous itineraris adaptats per fer-los més visibles.

A més a més, està previst substituir totes les altres passeres que donen servei a la resta de persones. La zona d'actuació comprèn des de la sortida de l'aparcament fins a la platja de la Murtra. S'hi inclouen les passeres d'accés a la platja de la Pineda, que donen servei d'ajuda al bany i incorporen punts de salvament. També es garantirà un accés correcte a les dutxes i a altres serveis de la platja.

Aquestes obres de millora han implicat cert moviment de sorra i vegetació, ja que el creixement dels espais dunars de les platges havia provocat que les antigues passeres quedessin encaixades i ocultes sota la sorra.

Gràcies a les intervencions del Servei de Platges de l'AMB i d'altres administracions, les platges de Viladecans compten amb uns sistemes dunars en desenvolupament, que guanyen extensió any rere any i milloren la qualitat ecològica.

Per minimitzar l'impacte en l'ecosistema dunar i aprofitar l'actuació per millorar-lo, es portarà la sorra que havia ocultat les passeres al front dunar per reforçar-lo. En la mesura del possible, també es replantaran les plantes retirades i es farà una plantació d'espècies autòctones. Aquesta actuació també ajudarà a retenir sorra a la mateixa platja i s'evitarà que el vent l'arrossegui als accessos o a l'aparcament.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Viladecans