Obres a l'àrea de jocs al parc de les Planes

| Tema: Parcs

Serà la zona de jocs infantils més gran de la xarxa de parcs metropolitans

El 14 de maig es van iniciar les obres de la nova àrea de jocs infantils del parc de les Planes a l'Hospitalet de Llobregat. Serà una zona de 3.000 metres quadrats, la més gran de la xarxa de parcs metropolitans, que contindrà jocs inclusius i un espai per a famílies.

La zona de jocs estarà ubicada en un punt molt visible i central del parc, just en la intersecció dels eixos principals. El nou disseny respecta i integra els elements ja existents al parc, com una de les xemeneies de les antigues bòbiles i els murs de pedra, molt representatius del parc.

Tindrà dues plataformes a diferents nivells separades per un talús. L'espai de jocs ocuparà l'espai inferior i a la plataforma superior es mantindrà l'actual zona d'estada, ambdues connectades per tres noves escales. Els elements de jocs seran inclusius i es disposaran sobre un paviment de cautxú. Al talús es col·locaran diversos tobogans, per a grans i petits, tot aprofitant el fort desnivell del terreny, i en altres espais hi haurà gronxadors, balancins de molles, xarxes d'escalada i de túnel, tirolines, arcs, cordes i estructures múltiples.

Pel que fa a la zona d'estada de l'àrea de jocs es plantarà un nou arbrat, que donarà ombra a l'espai, i s'hi instal·laran bancs, cadires i papereres. També s'hi col·locarà un nou enllumenat, una font i un aparcabicis.

Aquestes obres s'afegeixen a altres accions per a la millora del parc com la ubicació d'un nou parc caní, l'ampliació de les instal·lacions del joc de petanca, l'adaptació de la pista de bàsquet perquè pugui tenir més d'un ús esportiu —bàsquet, minibàsquet i corfbol— o l'arranjament i permeabilització de la façana del parc que dona a l'avinguda d'Isabel la Catòlica.

El projecte té un pressupost d'un milió d'euros, un termini d'execució de sis mesos i es fa en col·laboració amb l'ajuntament del municipi.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Publicacions relacionades
  • Parc de les Planes
    Tema:
    Parcs
    Tipus:
    Divulgatiu
    Públic:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edició:
    Fullet
    Suport:
    Electrònic