Nova temporada de la Jugatecambiental

| Tema: Parcs

Les activitats començaran el 19 de febrer i s'estendran fins al 26 de novembre

Després de la bona acollida de l'edició del 2016, en què van participar unes 18.500 persones, les Jugatecambientals es preparen per a una nova temporada d'activitats. Tindran lloc els diumenges al matí a la majoria de parcs excepte Les Planes, Can Buxeres i Muntanyeta, on es programen els dissabtes al matí. El nou cicle començarà el dia 19 de febrer i s'estendrà fins al 28 de maig, durant la temporada de primavera, i seguirà del 17 de setembre al 26 de novembre a la tardor. Enguany s'han afegit 5 noves Jugatecambientals, 4 en parcs metropolitans i una a la platja de Montgat. 

Les Jugatecambientals són espais de joc i experimentació en què es pot gaudir d'una estona realitzant una activitat en família mentre es coneixen els valors d'aquests espais metropolitans i es tracten continguts relacionats amb la sostenibilitat. També ofereixen un punt d'informació sobre el parc o platja i un espai de joc lliure. Després de tres anys en funcionament són un punt de referència i trobada als parcs i platges.

El caire de les activitats és ben divers i adreçat a públic de totes les edats. S'hi organitzen tallers, contes, gimcanes i activitats participatives relacionades amb la millora de l'entorn: censos de biodiversitat, construcció de caixes niu, plantacions populars o tasques de manteniment als jardins fent de jardiners.

Inicialment el perfil dels usuaris eren famílies que trobaven aquestes activitats al parc de manera casual; actualment, en canvi, s'observa una intencionalitat en les visites. La temporada que ara comença servirà per consolidar aquesta tendència. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats