Nova biblioteca a Molins de Rei

| Tema: AMB

Obrirà la tardor del 2017

S'han iniciat les obres de l'edifici El Molí, que acollirà la nova biblioteca municipal Pau Vila al municipi metropolità de Molins de Rei. El projecte i l'obra, a càrrec de l'AMB, permetrà la restauració integral i rehabilitació de l'antiga fàbrica de teixits Ferrer i Mora, un edifici històric que va deixar de produir a la dècada de 1960 i que estava en risc d'enrunament.  

La biblioteca s'ubicarà a les plantes superiors per facilitar l'accés de llum i les vistes, i permetrà l'alliberament de 1.650 m2, que s'utilitzaran per a altres usos municipals, bàsicament oficines i un equipament complementari.

L'actuació, una de les obres del nou Pla d'inversions metropolità 2016-2019 a Molins de Rei, suposarà la reforma de 4.159 m2 i tindrà un cost total d'1,5 milions d'euros, finançats entre l'Ajuntament de Molins de Rei i l'AMB. Es calcula que la meitat d'aquest espai serà per a la biblioteca, que multiplicarà per cinc la superfície actual i es distribuirà en quatre plantes.

A l'acte d'inauguració de les obres, que va tenir lloc l'11 de febrer, hi van assistir Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura, i Ramon Torra, gerent de l'AMB.

Documents relacionats
Enllaços relacionats