Nous equipaments a les platges

| Tema: Platges

Entre les novetats presentades destaquen el nou model de torre d'intervenció i el nou catàleg de mobiliari

L'AMB ha fet a Montgat la segona presentació de la temporada Estiu Metropolità 2016. Després de la primera el passat 20 de maig a Castelldefels, en què els protagonistes van ser el projecte Dunes Híbrides i la mobilitat sostenible, ara s'ha fet èmfasi en tres aspectes importants de la feina de l'AMB a l'hora de garantir unes platges de primera qualitat: la remodelació del passeig marítim de Montgat, la presentació del nou model de torre d'intervenció i l'actualització del catàleg de mobiliari de les platges metropolitanes.


  • Nou passeig marítim per a Montgat: La remodelació del passeig marítim de Montgat ja està enllestida en la seva primera fase. La reforma ha millorat l'estat del passeig al tram situat entre el Turó de Montgat i la llotja de pescadors. El projecte ha ampliat el tram de passeig entre el Turó de Montgat i la llotja de pescadors, de manera que permet la circulació simultània de vianants i bicicletes. També l'enllumenat s'ha substituït per un sistema LED i s'han instal·lat jardineres amb espècies vegetals resistents.
  • Nova torre d'intervenció: La nova torre, que està en fase de disseny, compta amb una plataforma més àmplia, i ofereix més protecció als socorristes davant dels elements climatològics. Les noves torres de socorrisme es començaran a instal•lar el 2017 en una prova pilot, per intentar que el 2018 totes les platges metropolitanes en tinguin.
  • Actualització del catàleg de mobiliari: El catàleg és un recull de tots els elements de servei amb què estan equipats aquests les platges metropolitanes. Aquests elements busquen homogeneïtzar el caràcter del paisatge litoral, potenciant aspectes com l'accessibilitat i la seguretat. A les platges hi destaquen gairebé 11.000 m de passeres per a persones amb mobilitat reduïda, 7.900 m lineals d'abalisament d'espais naturals, 52 cadires de vigilància, 400 aparcabicicletes a peu de sorra, prop de 400 papereres  i prop de 300 dutxes, entre d'altres equipaments.

Documents relacionats
On
Marker
Mongat Carrer del Mar, 4B, 08390, Montgat