Nous arbusts als parcs

| Tema: Parcs

Es plantaran 5238 unitats arreu de tota la xarxa de parcs metropolitans

Imatge de la plantació dels arbusts

Com cada any durant la primavera i la tardor l'AMB està reposant els arbustos i posant a punt les instal·lacions de reg a tota la xarxa de parcs metropolitans. Enguany es calcula que es plantaran un total de 5238 unitats. Aquestes reposicions tenen com a principal objectiu assegurar la continuïtat i recobriment de les masses arbustives ja existents i alhora la introducció espècies mediterrànies produïdes i provades prèviament al Jardí Botànic de Barcelona, considerat el jardí de les mediterrànies del món.

Des de l'any 2009, les campanyes de reposició arbustiva i també alguns dels jardins de papallones de nova creació han contemplat, de forma puntual, la introducció d'espècies mediterrànies que augmenten la riquesa florística dels parcs. Aquestes espècies a més de tenir valor ornamental, fan més sostenible la gestió dels parcs, s'adapten millor a les condicions climàtiques, consumeixen menys recursos i resisteixen bé a la pressió d'ús de l'espai públic. Al parc de les Palmeres de Corbera de Llobregat o al parc de Can Solei i Ca l'Arnús de Badalona podeu trobar exemples d'arbustos mediterranis com la Nuxia floribunda, la Scabiosa cretica  o bé la Ekebengia capensis, entre d'altres.

Les espècies arbustives dels parcs són les que donen més diversitat ecològica ja que propicien la generació d'espais diversos que poden atraure a espècies de fauna beneficiosa.

Documents relacionats
Enllaços relacionats