Nou parc a la xarxa de parcs metropolitans

| Tema: Parcs

La Palma de Cervelló suma el parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan

Parc de l'Ermita del Pla de sant Joan
Parc de l'Ermita del Pla de sant Joan | AMB
El nou Parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan, situat al municipi de la Palma de Cervelló és l'última incorporació a la Xarxa de Parcs Metropolitans (XPM), el conjunt d'espais públics de referència ciutadana que completa les zones verdes de les ciutats de manera propera i quotidiana.

El nou parc, que comprèn un àmbit de 4.938 m2, correspon a un sector de Pla de Sant Joan, concretament l'espai que envolta a l'Ermita Romànica de Sant Joan del Pla. L'espai és emblemàtic per al municipi de La Palma, ja que cada any, per les festes de sant Isidre, es fa una caminada popular i esdevé en un punt important de trobada. El parc inclou un important patrimoni cultural, com ara la pròpia ermita romànica de Sant Joan del Pla, un edifici pre-romànic que data del segle XI.

L'AMB ha adequat l'espai a la seva nova condició de parc, creant-hi noves zones d'estada amb bancs, nous camins i equipaments com aparcabicicletes, i nous elements de senyalització. La intervenció que s'hi ha dut a terme és totalment sostenible, i pràcticament no ha produït residus, quedant totalment integrada en el paisatge.

La XPM i juga un important paper entre les places i jardins urbans i els grans sistemes naturals. L'AMB desenvolupa el manteniment integral dels parcs metropolitans gràcies a un conveni signat amb els respectius ajuntaments. També s'encarrega del control de qualitat, la divulgació i promoció entre els ciutadans i l'adequació d'aquests espair per fer-los més sostenibles.

Documents relacionats