Neteja posterior a la revetlla

| Tema: Platges

Es van recollir 29,4 tones de residus a les platges metropolitanes

El dispositiu de neteja especial posterior a la revetlla de Sant Joan engegat per l'AMB va començar cap a les 6 h de la matinada i tenia com a objectiu deixar les platges en perfecte estat per al bany a les 10 h. Les tasques van transcórrer amb normalitat gràcies al recolzament de la policia local de cadascun dels municipis, i entre les 8.30 i 9.30 h gairebé totes les platges estaven llestes. L'excepció va ser Castelldefels on, en algunes zones, es va continuar treballant fins les 12 h. Un cop preparades per al bany, al llarg del dia es van continuar recollint residus i efectuant feines de repàs.

Durant les 24 hores posteriors a la revetlla es van recollir un total 29,4 tones estimades de residus al conjunt de les platges metropolitanes, sense comptar les de Barcelona. L'any passat la xifra va ser similar i es va situar en 29,3 tones. El nombre de fogueres recollides ha augmentat respecte de l'any 2016, i ha passat de 268 a 385 fogueres l'any 2017.

Les tasques neteja van consistir a garbellar una banda de 20 metres d'amplada a la vora del mar o tota l'amplada de la sorra sempre que fos possible. Als municipis amb molta afluència de públic, com Gavà i Castelldefels, no es va poder fer la neteja amb maquinària i els residus es van recollir manualment.

Les novetats d'aquest any han estat dos vehicles 4x4 amb dipòsit d'aigua, un a les platges del sud i un altre a les del nord, que es van encarregar de refredar les fogueres per tal d'evitar riscos a l'hora de recollir-les.

Durant els dies posteriors a la revetlla està previst que una garbelladora amb electroimant passi per totes les platges on tingui accessibilitat. L'objectiu és eliminar de la sorra elements metàl·lics com cargols o claus procedents de la fusta cremada a les fogueres.

Documents relacionats
Enllaços relacionats