Naturalització del llac de Can Vidalet

| Tema: Biodiversitat, Parcs

Els processos de naturalització aporten una important millora de la biodiversitat dels parcs

Durant el mes de juny s'han realitzat les tasques de naturalització del llac romàntic del parc metropolità de Can Vidalet.

Aquesta actuació vol donar un aspecte més natural a aquest espai aquàtic introduint plantes aquàtiques i que, d'aquesta manera, puguin proliferar espècies animals beneficioses per a la biodiversitat del parc.

També se cerca l'equilibri natural i un bon suport educatiu de conscienciació ambiental que recordi que accions com deixar-hi anar peixos o tortugues, o llençar-hi menjar pot trencar aquest equilibri.

Retirada de fauna invasora i introducció de plantes

En concret, l'actuació ha consistit a coordinar diferents feines abans de la introducció de les plantes. Així, pel que fa a l'estructura, s'ha buidat i netejat el fons del llac, s'han millorat les instal·lacions associades amb la modificació del sistema de recirculació per oxigenar l'aigua i la telegestió del sistema de bombes.

Pel que fa a la introducció d'espècies, s'ha fet una gestió racional de la fauna, s'ha capturat i retirat la fauna exòtica invasora, com ara tortugues, peixos o el cranc americà. S'ha fet l'amollada de puces d'aigua, un insecte beneficiós, que filtra l'aigua i en millora la qualitat tot augmentant-ne el grau de transparència.

Això ha permès fer un punt i a part quant a la qualitat de l'aigua i introduir plantes aquàtiques en forma d'illes surant. Algunes de les espècies introduïdes són els joncs, els lliris o els càrexs, entre d'altres. Aquest element augmenta el valor ornamental del llac.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Esplugues de Llobregat
    Inauguració:
    1975
    Superfície:
    37.288,03 m2
On
Marker
Parc de Can Vidalet