Millores als parcs

| Tema: Parcs

Intervencions per millorar els serveis, els espais i l'estalvi energètic

En els darrers mesos s'han portat a terme intervencions als parcs metropolitans amb l'objectiu de millorar els serveis que ofereixen als usuaris, l'estalvi energètic o l'adequació d'alguns espais.

Al parc de Can Corts de Cornellà de Llobregat s'han millorat els paviments i el drenatge. L'equipament presentava algunes deficiències a causa de problemes derivats del fort pendent del terreny i de la manca d'eficiència dels sistemes de drenatge. A les zones de paviment granular calien actuacions constants per tal de mantenir una superfície llisa i regular, sense xaragalls ni desplaçaments de materials arrossegats, sobretot amb les pluges, que col·lapsaven els sistemes de drenatge i feien que no funcionessin de manera eficient.

Per mitigar aquests efectes s'ha retirat el sauló de les zones amb pendent superior al 2% i s'ha substituït per formigó. Aquesta solució redueix substancialment els danys provocats per problemes d'escorrentia. Paral·lelament, i per millorar la situació del drenatge, s'ha plantejat l'execució d'embornals dobles en els nous camins pavimentats on abans hi havia sauló, que s'han connectat a col·lectors transversals existents, i s'han retirat les reixes que no feien cap funció.

D'altra banda, al parc de Can Gorgs de Barberà del Vallès s'ha formalitzat un petit mirador amb zona d'estada al capdamunt del turonet del parc i s'han ampliat la zona de pícnic i l'espai de jocs infantils, amb alguns elements de joc tipus molla, balancí i equilibri. Alhora, s'ha instal·lat un grup de taules per a nens i nenes properes a la Jugatecambiental per tal de facilitar les activitats que s'hi duen a terme.

Finalment, amb l'objectiu d'atreure altres tipus d'usuaris al parc, s'hi han instal·lat cinc elements esportius que permeten fer diferents exercicis musculars a l'aire lliure.

Al parc dels Pinetons de Ripollet s'hi han dut a terme dues millores. La primera representarà un important estalvi energètic per al parc. Els projectors que il·luminaven el parc s'han substituït per uns de nous amb tecnologia led, que suposen una reducció de potència de 1000 a 235,5 watts. També incorporen un sistema de control telemàtic d'encesa, apagada i regulació de potència de la llum.

La construcció d'una pista de skate ha estat la segona novetat. La nova instal·lació dona resposta a la demanda generada per l'augment del nombre de practicants d'esports urbans sobre rodes (skate, roller, BMX, scooters) del municipi. La pista compta amb 1.094,40 m2 de superfície, de 40 m de llarg i 25 m d'ample, de geometria rectangular i que s'acomoda al desnivell del terreny amb plataformes a diverses alçades. En la transició entre plataformes hi trobem plans inclinats com rampes, graons o altres impulsors, que ofereixen diverses possibilitats als usuaris. La connexió amb la resta d'espais del parc s'ha dut a terme amb la urbanització de l'espai immediat, d'uns 35,15 m², a través de diversos camins (traces).

Les millores efectuades als parcs afavoreixen la dinamització dels equipaments i els vincles amb la ciutadania, alhora que esdevenen espais de referència per als barris i les ciutats. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
On
Marker
Parc de Can Corts Cornellà de Llobregat
Marker
Parc del bosc de Can Gorgs Barberà del Vallès
Marker
Parc dels Pinetons Ripollet