Millores als parcs

| Tema: Parcs

Ampliació de Can Lluc i millora de connexions al Torrent de la Font

Durant els mesos de novembre i desembre han començat les obres de millora als parcs de Can Lluc, a Santa Coloma de Cervelló, i al parc del Torrent de la Font, a Badalona.

Les obres d'ampliació del parc de Can Lluc es van iniciar el mes de novembre passat i han estat promogudes per l'AMB i per l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. S'hi inclouen tres actuacions, que milloren els usos de l'equipament i la seva connexió amb la riera de Can Carletes.

D'una banda, es construirà una pista de pilota, no reglamentària, a l'encapçalament de la llera de la riera. L'objectiu és proporcionar un espai per a jocs de pilota diferents, més de distàncies curtes, alternatiu al que ja existeix a la pista de formigó de la primera fase del parc. La conformació d'aquest àmbit implica la reconducció de l'actual llera de la riera, que és una de les operacions més importants definides al projecte. També s'arreglarà el camí que ressegueix la riera i que connecta el parc de Can Lluc amb el parc dels Cirerers. Per últim, es connectarà l'anomenada "plaça de la palmera" amb el parc i també es faran treballs d'urbanització. 

Aquestes millores augmentaran l'àmbit de manteniment del parc de Can Lluc i, per tant, també creixerà la superfície de la xarxa de parcs metropolitans.

Millora de les connexions al parc del Torrent de la Font

El passat mes de desembre es van iniciar les obres al parc del Torrent de la Font, un equipament que s'ubica al municipi de Badalona, entre el barri de la Morera i el de Bufalà. Conforma, junt amb el turó de l'Enric, un dels espais verds més rellevant dins de la trama urbana de Badalona i la principal zona verda entre els dos barris, a més de ser un espai de connexió amb la resta de grans parcs de la ciutat.

L'objectiu de les obres és millorar la connexió entre els dos barris en el punt de més densitat d'usos i activitat. Formen part de la primera fase d'actuació sobre el parc que, a la vegada, està englobada en un projecte de més abast que inclou la transformació de la zona del torrent de la Font en una gran zona verda i de serveis.

En aquesta primera fase està prevista la construcció d'una passarel·la per a vianants que connecta els carrers situats a banda i banda del parc i, per tant, el conjunt d'equipaments educatius del barri de Bufalà. Aquesta intervenció inclou també la creació d'una plaça que compleix les funcions d'avantsala d'accés a la passarel·la i alhora conforma un tram del futur camí-mirador en direcció al parc.

En segon lloc, s'arreglarà de manera provisional l'àmbit de camins de connexió entre el carrer Jaume Passarell i el parc. També es tallarà el trànsit rodat entre el carrer Torrent de la Font i el carrer Molí de la Torre, a l'espera dels nous equipaments que, segons el planejament, s'hi han d'ubicar. Seguint amb aquesta provisionalitat, s'inclouen petites millores a l'actual zona de skatepark.

Aquestes obres formen part del projecte executiu, redactat pels tècnics de l'AMB, que respon a les línies establertes per l'Ajuntament de Badalona segons les conclusions obtingudes en el procés participatiu que va tenir lloc amb veïns i entitats de tots dos barris. Aquet procés  analitzava el resultat de l'estudi realitzat per l'AMB el febrer de 2017, en el qual s'establien els àmbits d'intervenció per al disseny d'un parc urbà global al Torrent de la Font.

Es preveu que el perímetre de parc que caldrà mantenir a l'àmbit del torrent de la Font s'ampliarà un cop s'hagi executat la primera fase del parc del Torrent del Font, objecte d'aquest projecte. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats