Millores al parc del Turonet

| Tema: Parcs

S'ha actuat sobre les comunicacions internes i els espais d'oci i de divulgació

La setmana passada van finalitzar les obres de millora del parc del Turonet, a Cerdanyola del Vallès. El projecte partia de la necessitat de millorar les comunicacions internes del parc i dotar-lo de nous usos, endreçant quatre espais diferenciats del parc per tal de donar resposta a les noves necessitats observades a partir dels usos que els usuaris en fan.

Ordenació de camins, Jugatecambiental, mirador i jocs infantils

Molts usuaris, per accedir al parc des del passeig d'Horta, feien servir una drecera definida per dins d'un prat sec i amb una barrera visual formada per una duna plantada amb arbustos. Aquest accés presentava problemes d'accessibilitat i de manteniment, sobretot amb les pluges, per això s'ha modificat: s'ha retirat la duna amb els arbustos i s'han pavimentant dos camins, que han facilitat l'accés del carrer al parc.

També s'ha millorat l'entorn de la Jugatecambiental: s'ha canviat el mòdul prefabricat que existia per un mòdul de fusta dissenyat expressament amb aquesta finalitat. S'ha ubicat en un nou emplaçament per tenir més visibilitat i s'ha acompanyat d'una instal·lació de mobiliari exterior que dona suport a les activitats educatives i millora la zona d'estada de les famílies que normalment hi assisteixen cada cap de setmana.

Pel que fa als jocs infantils, s'ha substituït la zona pavimentada destinada a usos esportius, que no era gaire utilitzada, per una gran àrea de jocs infantil amb elements inclusius. L'actuació ha concentrat l'activitat dels jocs a la zona més propera a l'eix central i a la Jugatecambiental, i preveu tres grans zones: una àrea inclusiva pavimentada i amb diversos elements instal·lats, i dues zones més que es destinen a franges d'edat diferents.

Finalment, la present intervenció també ha potenciat la zona més enlairada del parc, que té bones vistes panoràmiques, amb la creació d'un mirador amb bancs, arbres i un cartell interpretatiu del paisatge. Aquest nou element s'integra amb la resta del parc aprofitant i endreçant el camí de pujada que el comunica amb la nova àrea de jocs infantils. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Cerdanyola del Vallès
    Inauguració:
    1995
    Superfície:
    106.231 m2
On
Marker
Parc del Turonet Cerdanyola del Vallès