Millores a Can Solei i Ca l'Arnús

| Tema: Parcs

S'han millorat els accessos i la connectivitat de l'Aula Ambiental

A principis de gener van finalitzar les obres de millora de l'accessibilitat i connectivitat de l'Aula d'Educació Ambiental del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús. S'ha ampliat la plataforma actual del rebedor de l'aula i s'han fet unes escales d'obra per salvar el desnivell. També s'hi ha actuat per endreçar la planta baixa, sota l'entrada de l'Aula d'Educació Ambiental, on s'ha creat un banc d'obra i s'ha donat un acabat de llistons de fusta de pi a la façana actual.

Amb aquesta intervenció es buscava millorar la connexió de l'Aula d'Educació Ambiental amb el Jardí de Papallones i el Jardí de les Ciències i constituir una unitat de recursos dedicats a l'educació ambiental i, en concret, a l'estudi de la biodiversitat. La circulació entre l'espai interior i exterior de l'aula ara és més fluida i facilita la combinació del treball científic d'observació de la natura i els exercicis a l'aula. 

Als jardins de Can Solei i de Ca l'Arnús es duen a terme nombroses activitats relacionades amb l'educació ambiental i, concretament, amb la biodiversitat, com per exemple les propostes de la Jugatecambiental i el programa "Compartim un futur" o els projectes participatius amb escoles properes. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Punts d'interès relacionats
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Espais participatius
    Descripció:
    El jardí de papallones i l'hotel d'insectes és un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, conèixer les seves relacions i la importància que tenen pel nostre entorn. Es tracta d'un espai dissenyat per afavorir la presència de papallones i altres insectes, que contribueixen a la biodiversitat del parc, enriqueixen el patrimoni natural i són indicadors de salut ambiental. És un espai dinàmic i obert a la participació en les tasques de manteniment i també en l'estudi de la biodiversitat amb el seguiment de la presència d'insectes, papallones i altres espècies.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Espais participatius
    Descripció:
    El Jardí de les Ciències recull una mostra de plantes que s'utilitzen per a diferents usos medicinals (la matafaluga, les mentes o les camamilles), alimentaris (vinya, blat de moro, gira-sol i diferents tipus de cereals d'hivern) i industrials (l'espart o el lli). També hi ha conreus de varietats tradicionals d'horta de la zona o varietats poc conegudes. Aquestes plantes ens expliquen la seva relació amb la història de Badalona passada i actual, tornen a connectar l'agricultura amb la ciutat i, alhora, el Jardí de les Ciències esdevé un espai participatiu i educatiu on poder desenvolupar diferents experiments i projectes científics.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Aula ambiental
    Descripció:
    Situada al costat del jardí de papallones i del jardí de les ciències, l'aula disposa de 140 m2 de superfície. Espai de suport a activitats educatives i lúdiques de caire ambiental que es realitzen al parc, adreçades a les escoles, famílies i públic en general i organitzades per l'AMB i per l'Ajuntament de Badalona. Aquestes segueixen quatre eixos d'interès: coneixement dels valors ambientals, biodiversitat, meteorologia i canvi climàtic i l'aigua. Les activitats s'ofereixen a través de la Jugatecambiental, del programa Compartim un futur i altres programacions que desenvolupa l'ajuntament de Badalona.
Equipaments relacionats