Millora de l'arbrat al parc de la Fontsanta

| Tema: Biodiversitat, Parcs

S'han retirat arbres en mal estat, se n'han plantat de nous i s'ha millorat el sistema de drenatge i reg

Una intervenció al parc de la Fontsanta ha permès retirar 70 arbres en mal estat. Aquestes eliminacions han estat compensades amb la plantació de 78 arbres de diferents espècies: lledoners, freixes de fulla petita, saboners de Xina i aurons blancs. Alguns dels arbres retirats presentaven forts atacs de barrinadors i podriments importants que afectaven la seguretat; altres arbres tenien molt poc vigor.

Aquestes eliminacions tenen l'objectiu d'aconseguir una millora en la qualitat de l'arbrat i augmentar la diversitat d'espècies i assolir, així, una millora en la qualitat ambiental i una reducció del risc per a l'usuari que pugui derivar d'un arbrat que no està en bones condicions de salut i vigorositat.

Es tracta de la segona intervenció sobre l'arbrat al parc de la Fontsanta. Fa dos anys, es va dur a terme una primera actuació en què es van plantar 143 arbres.

Drenatge

Paral·lelament s'ha executat una nova xarxa de drenatge, que permet drenar l'aigua dels arbres i evitar entollaments i problemes d'asfíxia radicular. També s'ha ampliat la instal·lació de reg amb la creació de sectors de reg per degoteig, per assegurar la màxima eficàcia en la implantació del nou arbrat.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Parc de la Fontsanta