Més per garantir el dret a l'habitatge

| Tema: Habitatge

La política d'habitatge 2016-2019 de l'AMB inclourà nous instruments d'habitatge públic

Imatge de la notícia

L'AMB ha aprovat l'estratègia que adoptarà pel que fa a la promoció d'habitatge públic en el període 2016-2019, que vol facilitar l'accés a l'habitatge als segments de població amb menys recursos i aconseguir una millora de la qualitat constructiva, l'eficiència energètica i l'accessibilitat al parc construït.

Una de les propostes aprovades ha estat la creació d'un observatori metropolità d'habitatge, en col·laboració amb altres administracions i gestors d'habitatges socials, que farà una diagnosi de l'estat dels edificis al territori i elaborarà un cens d'habitatges buits, entre altres actuacions.

Un altre dels projectes és l'establiment d'una empresa d'economia mixta –operador metropolità d'habitatge públic– participada per l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona i oberta a la participació de la resta d'ajuntaments metropolitans i de les entitats del sector privat.

L'AMB iniciarà un procés participatiu obert, que durarà dos mesos, que permetrà a tots els municipis metropolitans fer propostes complementàries i al·legacions a aquest seguit de mesures.

Lloguer i rehabilitació, bases d'aquesta estratègia

En espera de la creació d'aquests nous òrgans, l'AMB ja disposa de diversos instruments per facilitar l'accés a un habitatge digne i assequible a tota la ciutadania, als quals es donarà un major impuls amb l'aprovació d'aquesta estratègia.

A banda de les promocions de venda que fa anys que executa, l'IMPSOL incorporarà de manera progressiva altres formes d'accés, com ara promocions de lloguer, habitatges mitjançant convenis amb entitats financeres, masoveria urbana, propietat compartida i propietat temporal.

Així mateix, el Consorci Metropolità de l'Habitatge (CMH) continuarà executant el programa metropolità de millora de barris i subvencions a la rehabilitació.

Documents relacionats