Línia d'alta tensió soterrada

| Tema: Espais públics urbans

Eliminació de 1.040 metres de línia aèria i de 8 torres al barri entre Sant Joan Despí i Cornellà



El barri cornellanenc de la Fontsanta i Can Fatjó ha celebrat l'acte simbòlic de desmuntatge i soterrament d'una de les torres de l'antiga línia elèctrica d'alta tensió que uneix les subestacions de Sant Boi de Llobregat i Sant Joan Despí, i que afectava al seu tram final la trama urbana de Cornellà de Llobregat i de Sant Joan Despí.

Les feines han consistit en l'eliminació del tram de línia aèria, de 1.040 metres de llargada, la supressió de 6.800 metres de cable elèctric i de 1.200 metres de cable de terra, el desmuntatge de 8 torres (que equivaldrien a 60 tones de ferro) i 84 aïlladors de l'espai públic. Aquests treballs han estat executats directament per Endesa. L'objectiu principal del soterrament de la línia aèria és la reducció de l'impacte ambiental i visual, així com el desenvolupament del sector.

Atès el caràcter intermunicipal de les obres, les tasques de coordinació del projecte van ser encarregades pels ajuntaments a l'AMB mitjançant la signatura del corresponent conveni de col·laboració a principis de l'any 2015. Els treballs principals de l'actuació han tingut un cost global de 3,6M€ i han estat finançats íntegrament per ambdós consistoris.

L'acte per celebrar el soterrament de la línia elèctrica ha comptat amb la presència de l'alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident de l'AMB, Antonio Balmón, l'alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda; i el director de la xarxa d'alta tensió d'Endesa a la Divisió Catalunya Oest, Francesc López. També hi ha assistit el gerent de l'AMB, Ramon Torra.

Documents relacionats
On
Marker
Can Fatjó