Joguines compartides

| Tema: Parcs

Nou moble amb material de joc d'accés lliure al parc de les Palmeres

Imatge de la notícia

El mes d'abril es va engegar una nova iniciativa als parcs metropolitans, concretament al parc de les Palmeres de Corbera de Llobregat. Es tracta d'un moble instal·lat en el sorral de jocs infantils que funciona com un petit magatzem de material de joc d'accés lliure per a tots els infants que diàriament utilitzen aquest espai. Al moble de joguines compartides s'hi poden trobar pales, rasclets, galledes, regadores, sedassos...

Aquest nou projecte té diferents objectius. Per començar, es vol afavorir l'ús compartit de les joguines i de l'espai de joc i, en aquest mateix sentit, fomentar el consum responsable de joguines i materials i el respecte i la conservació de l'espai de joc i del parc en general. També té la voluntat de convertir-se en un punt d'intercanvi de joguines i altres materials, primer de manera espontània i, amb el temps, a través d'activitats dinamitzades (mercats d'intercanvi, tallers, etc.).

El moble ha estat dissenyat expressament per l'equip de projectes del Servei de Promoció i Conservació de l'Espai Públic de l'AMB amb la senyalització corresponent i ha estat registrat com un disseny industrial (mobiliari d'ús urbà).

Després d'aquests mesos, la valoració que en fan els usuaris, l'Ajuntament del municipi i l'AMB és molt positiva. Els nens utilitzen les joguines i després les tornen al seu lloc, tal com s'ha pogut observar amb el seguiment que se'n fa, fins i tot hi ha hagut algunes aportacions de més joguines de les famílies que l'utilitzen. 

Atès l'èxit obtingut, es planteja la possibilitat de reproduir-lo en altres parcs amb característiques similars al de les Palmeres.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
On
Marker
Parc de les Palmeres Carrer del Raval, 26, 08757, Corbera de Llobregat