Incendi al Parc Natural de Collserola

| Tema: Parcs

S'han cremat un total de 19,7 hectàrees de zona de matoll

Zona cremada
Zona cremada
El Parc Natural de Collserola, el consorci del qual l'AMB integra juntament amb altres organismes, va patir, el passat dimecres 1 de juliol un incendi que ha afectat un total de 19,7 hectàrees de zona de matoll.

L'incendi es va iniciar a les 14h a la zona situada entre el barri de la Font del Gos i la carena de Can Ferrer, al municipi de Barcelona, i al lloc de l'incendi es van desplaçar fins a 22 dotacions de bombers i 9 mitjans aeris. Cap a les 20h es va donar per extingit, i durant tota la nit es va estar estat remullant la zona per tal d'evitar revifades. Les causes de l'incendi estan encara per determinar per part dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

Durant aquest 2015 ja s'han detectat 63 focs a tota l'àrea metropolitana de Barcelona amb un total de 39,8 Ha cremades. Dins el Parc Natural han estat un total de 23 focs i 21,7 Ha.

Degut a les condicions meteorològiques adverses s'ha incrementat el risc d'incendi a tot Catalunya. Actualment estem a un nivell 2, sobre un màxim de 3, del Pla Alfa de risc d'incendis que elabora el cos d'Agents Rurals. Cal doncs d'extremar les precaucions a les zones naturals durant tot l'estiu, evitant les barbacoes, els focs d'artifici i altres activitats susceptibles de provocar incendis forestals.

Documents relacionats